На већини државних и приватних факултета у току је или је при крају први, јунски уписни рок. На великом испиту нашли су се како свршени средњошколци тако и њихови родитељи. Требало је, као први корак, одабрати прави факултет или високу школу, а онда се и припремити за пријемни испит.

У току је полагање пријемних испита на државним факултетима, док су датуми полагања на приватним факултетима углавном почетком јула месеца. На тржишту образовних установа у Србији влада велико шаренило. Државни и приватни факултети су изједначени пред законом и временом се својим квалитетом наметнуло и неколико приватних факултета и високих школа, ту значајно место заузима и ПЕП, који у Врању има свој акредитован консултативни центар.

Mастер менаџер Милош Николић, предавач на ПЕП-у и менаџер консултативног центра у Врању истиче да су студијски програми овог факултета акредитовани од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета и Савета за високо образовање. То су пословна економија и предузетништво, финансије, банкарство и осигурање и студијски програм право који је акредитован 2017.године. Тумачењем Министарства просвете, науке и технолошког развоја утврђено је да студенти након дипломирања на студијском програму право могу да полажу правосудни испит.

Оно што факултете разликује једне од других су стручност кадрова и прилагођеност програма потребама привреде и јавних институција где би  академци након завршеног факултета требало да заснују први радни однос. Такође, неопходно је константно усавршавање и дошколавање јер савремена тржишта захтевају од будућих упосленика најразличитије врсте знања и вештина.

Mастер менаџер Милош Николић, предавач на ПЕП-у и менаџер консултативног центра у Врању сматра да је неопходност иновирања присутнија више него икада. Сада једна стечена диплома у многим случајевима може бити недовољна. Током живота морамо континуирано да стичемо нова знања и да пратимо развој технологије и савремене технике како би се усавршили и напредовали. То су разлози због којих би требало уписати ПЕП.

Важно је истаћи и материјалне повољности приликом студирања у свом граду. Такође и све већу потребу за квалитетним кадровима тј. да најбољи студенти након дипломирања остану да раде или се врате у свој родни град.  

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 27 јун 2018 13:02

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter