A+ A A-

Јунски уписни рок

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

На већини државних и приватних факултета у току је или је при крају први, јунски уписни рок. На великом испиту нашли су се како свршени средњошколци тако и њихови родитељи. Требало је, као први корак, одабрати прави факултет или високу школу, а онда се и припремити за пријемни испит.

У току је полагање пријемних испита на државним факултетима, док су датуми полагања на приватним факултетима углавном почетком јула месеца. На тржишту образовних установа у Србији влада велико шаренило. Државни и приватни факултети су изједначени пред законом и временом се својим квалитетом наметнуло и неколико приватних факултета и високих школа, ту значајно место заузима и ПЕП, који у Врању има свој акредитован консултативни центар.

Mастер менаџер Милош Николић, предавач на ПЕП-у и менаџер консултативног центра у Врању истиче да су студијски програми овог факултета акредитовани од стране Комисије за акредитацију и проверу квалитета и Савета за високо образовање. То су пословна економија и предузетништво, финансије, банкарство и осигурање и студијски програм право који је акредитован 2017.године. Тумачењем Министарства просвете, науке и технолошког развоја утврђено је да студенти након дипломирања на студијском програму право могу да полажу правосудни испит.

Оно што факултете разликује једне од других су стручност кадрова и прилагођеност програма потребама привреде и јавних институција где би  академци након завршеног факултета требало да заснују први радни однос. Такође, неопходно је константно усавршавање и дошколавање јер савремена тржишта захтевају од будућих упосленика најразличитије врсте знања и вештина.

Mастер менаџер Милош Николић, предавач на ПЕП-у и менаџер консултативног центра у Врању сматра да је неопходност иновирања присутнија више него икада. Сада једна стечена диплома у многим случајевима може бити недовољна. Током живота морамо континуирано да стичемо нова знања и да пратимо развој технологије и савремене технике како би се усавршили и напредовали. То су разлози због којих би требало уписати ПЕП.

Важно је истаћи и материјалне повољности приликом студирања у свом граду. Такође и све већу потребу за квалитетним кадровима тј. да најбољи студенти након дипломирања остану да раде или се врате у свој родни град.  

 

 

 

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 82 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17793639
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
684
7375
20743
17037395
80038
290537
17793639

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.