A+ A A-

Пријемни испит на Педагошком

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Педагошки факултет организовао је пријемни испит за будуће студенте на учитељском, васпитачком и смеру за образовање професора технике и информатике. Министарство је одобрило 110 места на буџету и 150 за самофинансирајуће студенте.

Пријемни испит полаже се у једном дану. Пријављени кандидати подлежу провери говорних, музичких и физичких способности, након чега следи тестирање из Српског језика и књижевности за будуће васпитаче и учитеље и из Математике или Информатике за будуће наставнике ових предмета. Сви кандидати полажу и тест Опште културе и информисаности.

Припремала сам се дуго, очекујем најбоље. Надам се да ћу упасти на буџет, а овај факултет сам одабрала јер волим рад са децом.

Рангирање ће се вршити на основу успеха у средњој школи и резултата на пријемном.

''Морају да пређу 50 и више поена збирно са пријемним испитом и успехом из средње школе, како би по Закону стекли право да буду финансирани на терет буџета Републике Србије. Ми се надамо да ће наши студенти то остварити, а има и места на буџету. После тога, факултет има обавезу да њихове радове прегледа и да најкасније, а можда буде и раније, 2. јула објавимо прелиминарну ранг листу, а након тога кандидати који имају приговор моћи ће да уложе жалбу. Тога у пракси није било толико, било је случајева да кандидат жели да погледа свој рад. 6. јула је коначна ранг листа и требало би да упис обаве до 12. јула и да доставе оригиналну документацију и фотографије'', истиче Небојша Томић, секретар факултета.

Министарство је одобрило 110 места на буџету и 150 за самофинансирајуће студенте, те ће бити места и у другом уписном року.

''Биће места и за други рок. Ми у складу са конкурсним роком имамо обавезу да то објавимо и факултет ће закључењем првог уписног рока објавити слободна места и то ће стајати до почетка септембра када почиње други уписни рок у Републици Србији'', појашњава Небојша Томић, секретар факултета.

Свршени учитељи и васпитачи могу да предају и веронауку, а ускоро ће моћи уз остваривање додатних бодова да предају и информатику у основној школи. Нови смер мастер професор технике и информатике је посебно занимљив студентима и ове године, а ускоро се очекују и неки нови популарни смерови, као што су геронто васпитач и слично.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 98 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17381362
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3980
10330
14310
16605719
283759
276634
17381362

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.