Градоначелник наградио ђаке генерације

Градоначелник Слободан Миленковић уручио је данас ђацима генерације награде поводом титуле коју су понели на крају школовања. Свршеним основцима уручени су таблети и комплет књига ''Средњевековна трилогија'' док су најбољи међу средњошколцима награђени десетодневним боравком у језичко-спортском кампу ''Скоу рас'' у Грчкој.

Понос, осмех на лицима и радост, како ученика, тако и њихових родитеља и професора слика је коју смо данас видели приликом доделе награде најбољим ђацима у овој школској години. Присутнима се најпре обратила већница Зорица Јовић која није крила одушевљење због успеха ученика.

''Није лако постићи такав успех и није било лако професорима одабрати најбољег међу најбољима.  Честитам свим ђацима генерације и желим свршеним основцима да упишу жељене средње школе а ученицима који су завршили средњу школу да упишу факултет који желе'', каже Зорица Јовић, градска већница.

Ђаке генерације је потом поздравио градоначелник Слободан Миленковић који је рекао да се својим знањем они нису истакли само међу вршњацима већ су залагањем у стицању знања постали цењени  чланове наше локалне заједнице.

''Ваша предност у учењу која је, неретко тражила бројна одрицања, дала нам је обавезу да радимо на побољшању услова за школовање и рад у родном граду. Тај задатак, а у име будућих генерација већ испуњавамо као никада до сад. Реновирали смо неколико школа и вредно радимо да осавременимо инвентар свих школа. Тиме ће извођење наставе бити на много већем нивоу са једнаким шансама за све а квалитет учења и рада знатно бољи'', истиче Слободан Миленковић, градоначелник.

Титула ђака генерација је један од важнијих успеха младих људи који пред собом имају велике циљеве. Преседан ове године је што су две школе имале по два ђака генерације, што само говори у прилог томе колико су данашње генерације талентоване и надарене. Ради се о основним школама ''Вук Караџић'' из Врања и ''Бора Станковић'' из Тибужда.

''Задовољан сам и велика ми је част што сам проглашен ђаком генерације. Надам се да ће ови ученици по завршетку факултета остати у свом родном граду. Статистички податак показује да око 35.000 људи годишње напусти Србију. Надам се да ће се то зауставити, јер су услови за останак овде све бољи'', појашњава Лука Стојиљковић, ђак генерације Економско трговинске школе.

''Ово признање ми значи пуно. То ми је на неки начин изазов да и у будућности наставим да радим истим темпом и будем још успешнији него што сам био до сада'', наглашава Алекса Томић, ђак генерације ОШ''Вук Караџић''.

''Презадовољна сам и велика је част пре свега због тога што сам уложила много труда и рада током претходних година тако да ми много значи што сам проглашена ђаком генерације'', казује Даница Милосављевић, ђак генерације ОШ''Јован Јовановић Змај''.

''Награду сам добио захваљујући континуираном раду током претходних година. Доста сам труда уложио, много радио и на крају се исплатило. Уписаћу информатички смер у Гимназији'', закључује Гаврило Милосављевић, ђак генерације ОШ''Вук Караџић''.

И ове године Град је обезбедио вредне награде за ђаке генерације.  Свршеним основцима уручени су таблети и комплет књига ''Средњевековна трилогија'' док су најбољи међу средњошколцима награђени десетодневним боравком у језичко-спортском кампу ''Скоу рас'' у Грчкој.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 28 јун 2018 12:53

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter