Стајић: Идеја је да све амбуланте имају своју апотеку

Здравствене станице у сеоским срединама, на 13 локација, добиће опремљене мање апотеке. Одлуком Градског већа, усвојен је овакав Захтев Здравствене установе „Апотека Врање“ за уступање пословног простора на коришћење.

При здравственим станицама и амбулантама у Власу, Кривој Феји, Врањској Бањи, Ратају, Ристовцу, Барелићу, Дубници, Вртогошу, Буштрању, Доњем Жапском, Тибужду, Моштаници и Корбевцу биће опремљене мање апотеке. На овај начин биће побољшана доступност здравствене заштите свим суграђанима на територији града, каже Александар Стајић, помоћник градоначелника за област примарне здравствене заштите и јавно здравље и додаје да је право на доступност лека приоритет локалне самоуправе.

Имамо идеју да поред сваке амбуланте постоји градска апотека. Ви знате да имамо све лекове у градској апотеци и што је битно то су лекови који имају гаранцију прошли су темељиту контролу и иза сваког лека стоји град. Какве год имате рекламације, можете разговарати са представницима локалне самоуправе.

Ангажовањем локалне самоуправе, Апотека се изборила са дуговањима која су износила преко 200 милиона. Највећи повериоци су добављачи .

„Већ смо успели да направимо добре репрограме са фармацеутским кућама којима смо дуговали и та су дуговања при крају, и ускоро нећемо имати дуговања. Апотека сама зарађује плату. 50 % људи је рационализовано али никога нисмо оставили на улици. Урађена је систематизација у сарадњи са ресорним Министарством.“

Отварање апотека и здравствених станица у сеоским срединама, требало би да растерети и олакша функционисање здравственог центра где ће се период од заказивања прегледа  до пружања здравствене неге максимално скратити. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 29 јун 2018 14:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter