ВШПСС: Одлично интересовање за нашу школу

У Високој школи примењених струковних студија у Врању, данас је организовано полагање пријемног испита за упис у прву годину студија. У школи су задовољни одзивом,  кандидати, будући бруцоши се надају да ће након студирања брзо доћи до посла.

Висока школа примењених струковних студија у Врању, у школску 2018/2019 годину уписаће 190 студената. Обезбеђено је 110 места на буџету и 80 за самофинансирајуће студенте. Будућим бруцошима на располагању је седам акредитованих студијских програма на основним струковним студијама. У школи су задовољни интересовањем,

„За ова седам студијска програма укупно се пријавило 98 кандидата и они полажу пријемни испит из математике, физике и хемије у зависности за који су се програм јавили. Што се тиче интересовања, задовољни смо. Ово је први уписни рок, након овог у јулу имаћемо продужени уписни рок и у септембру други тако да се надам да ћемо попунити квоту у оквиру акредитације и дозволе за рад“, каже Љиљана Ђорђевић, директорка Високе школе примењених струковних студија Врање.

Атрактивна занимања и могућност запослења били су пресудни за одабир школе, кажу будући бруцоши. У школи је била организована припрема за полагање пријемног испита па се већина кандидата нада да ће уписати жељени смер:

„Школа има одличну са радњу са привредом на локалу. Имамо потписане уговоре о пословно техничкој сарадњи и уговоре који обавезују послодавце да наше студенте након завршетка студија примају у своје производне погоне. То је важно нагласити када је проблем запошљавања стварно велики“, истиче Љиљана Ђорђевић, директорка Високе школе примењених струковних студија Врање.

Школа се припрема за акредитацију мастер струковних студија. Поднет је захтев за три студијска програма, а студенти који заврше основне и мастер струковне студије биће у рангу мастер академских студија.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 02 јул 2018 14:59

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter