Нема неправилности на малој матури

Министар просвете Младен Шарчевић, потврдио је још једном да је мала матура протекла без већих проблема, а да су на неколико места забележене ситне неправилности које нису угрозиле регуларност самог испита. Ова потврда добија на тежини нарочито после неколико спорадичних писања да ће уследити смене надлежних по школским управама.

Мала матура је протекла коректно, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић. Овом изјавом демантовани су наводи да ће доћи до смена у неким школским управама због, како се спекулисало, низа пропуста. Министар каже да је било појачаног надзора у школама где је прошле године било неправилности али прикупљени подаци говоре да је ове године све протекло коректно

"Неке техничке ситнице су постојале али нису на сву срећу пореметиле ток полагања матуре. 4 смо школске управе пикирали где смо открили неправилности и ове две су биле јако коректни што имамо индикатор преко резултата", каже Младен Шарчевић, министар просвете.

Драган Митровић, начелник школске управе у Лесковцу, у чијој су надлежности школе у Врању, рекао је за РТВ да ће званичну изјаву дати након што добије комплетну документацију на увид. „На основу података којим располажем могу рећи да је стање далеко боље него предходних година.“

Већница за културу и образовање Зорица Јовић, каже да јој није познато да је било примедби на регуларност завршног испита ни од стране родитеља, ни од стране школа, али ће се након што буде завршено рангирање знати прецизније информације.

Министар је најавио и нови концепт мале матуре и нагласио да ће од наредне године ученици првог и петог разреда започети своје образовање по целовитом и свеобухватном реформисаном плану и програму наставе и учења у складу са новим прописима и пре свега у складу са педагошким концептом програма оријентисаних на исходе како је планирано и Акционим планом за спровођење Стратегије образовања 2020.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одржан Night Car Meet у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/aw16apwGR8 via @tripplesworld
Сања Цветковић овогодишња "Мис Каранфил девојче" - Радио Телевизија Врање https://t.co/yrQhNDuRCE via @tripplesworld
Радосна дружина у Врањској Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/etkqbw0TCf via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter