Заплењени пестициди на прелазу Прешево

На граничном прелазу Прешево, у среду, 4 јула, заплењена је вилика количина пестицида. Цариници су велику количину непријављене робе пронашли у камиону турских регистарских ознака којим је роба путовала из Истанбула у Нови Пазар.

Цариници су на улазу граничног прелаза Прешево, запленили око 1.000 литара пестицида које је возач камиона намеравао да прокријумчари уместо пријављених боја, као и велику количину непријављене робе, укупне вредности од око 5,5 милиона динара.

Прекршај је откривен у камиону турских регистарских ознака којим је турски држављанин превозио 21 тону робе из Истанбула за фирму у Новом Пазару.

Детаљном контролом камиона цариници су утврдили да нема ничег спорног у вези са 20 тона репро-материјала за текстилну индустрију, али су тада открили и тону кријумчареног товара. Наиме, уместо паковања пријављених боја, пронађено је око 1.000 литара пестицида. Треба напоменути да је приликом увоза тих супстанци у Србију потребна дозвола Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и регистрација увозника, што поменуто новопазарско предузеће није имало. Зплењена је и велика количина непријављене робе: 11.500 етикета „филип плејн“, „келвин клајн“ и „томи хилфигер“, за коју ће се накнадно утврдити да ли повређује право интелектуалне својине, као и око 9.000 једнократних бријача „бик“. Међу кријумчареним товаром пронађено је и скоро 250 мајица кратких рукава и више од 40 котура украсних текстилних трака „филип плејн“ и „томи хилфигер“. Вредност робе је процењена на готово 5,5 милиона динара. Камион и приколица су такође задржани до окончања прекршајног поступка, јер вредност заплењеног товара премашује трећину њихове вредности.

Подсећамо да се готово идентичан прекршај догодио у децембру прошле године на Градини, када су у камиону, уместо декларисаних боја, такође пронађени кријумчарени пестициди.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter