Највише захтева за експлоатационе бунаре и системе за наводњавање

Конкурс за доделу средстава за подстицаје у пољопривреди је завршен и Комисија увелико ради на разматрању поднетих пријава. И ове, као и предходних година пољопривредним произвођачима је ипак, најважније обезбедити воду и поред обилних падавина ових месеци.

Заседала је данас Комисија за доделу подстицаја у пољопривреди, за које је ове године градским буџетом планирано 24 милиона динара. Пристигао је велики број пријава пољопривредника и разматрају се по утврђеном редоследу.

Решавани су захтеви везани за пчеларство, за набавку приплодних грла стоке и део захтева који се односи на воћарство тј подизање нових вишегодишњих засада воћа и винове лозе, каже већник Небојша Младеновић. Ради се у континуитет и следи припремање решења и уговора за пољопривреднике.

Највише пријава и ове као и ранијих година је поднето за изградњу експлоатационих бунара и система за наводњавање.

Наши пољопривредни произвођачи знају да ове временске прилике нису сваке године и да морају да су спремни да имају довољан капацитет воде и инсталиран систем на савремен начин да га активирају када је најпотребније.

То је основа, јер више нема пољопривредне производње без наводњавања, чак и ратарском делу, нема више сувог ратарења. Зато је и највише захтева за ове мере, каже Младеновић. 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 10 јул 2018 14:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter