Завршен први круг за упис у средње школе

Завршен је први  уписни  круг за упис ђака у средње школе. Највеће интересовање ове године било је за Гимназију, Техничку школу и Економско-трговинску школу  и у тим школама је број места попуњен. Број слободних места на располагању премашује број нераспоређених ученика.

"У Пчињском округу је негде око 132 ученика нераспоређено а у самом граду Врању негде око 46. За њих имамо 351 место на располагању и они су јуче изражавали жеље за та слободна места. Сутра ћемо објавити распоред тих ученика по смеровима и образовним профилима, а упис тих ученика је 12-ог јула. Кад је реч о граду Врању број кандидата јесте нешто већи, али на територији Пчињског округа он перманентно опада, и ми управо ове године имамо нешто већи број ученика, а већ од идуће године тај број ученика ће бити и мањи", каже Јовица Стевановић-просветни саветник.

Веће је интересовање и за упис на смерове у дуалном образовању. За разлику од предходне године, образовни профили које је понудила врањска Техничка школа, будућим средњошколцима делују много атрактивније. 

-Да уписао сам жељени смер, електротехничар рачунара, то је био мој први избор, моја прва жеља.

-Уписао сам Електротехничар рачунара, волим програмирање и умни рад, проводим доста времена на компијутеру, знам и волим то.

-Уписао сам Електротехничар енергетике, то је био мој други избор, али сам задовољан, рекли су будући средњошколци.

"Сва места су попуњена, оно што смо планирали сто посто је уписано, немамо слободних места. Из године у годину је показано да има све више интересовања за наше образовне профиле. Прошле године смо имали једно место слободно за други круг, ове године је сто посто. По листи жеља видим да има ученика који су са првом жељом хтели у нашу школу. Има помака и по броју бодова, тако да смо презадовољни оно што смо ми као техничка школа свих ових година радили, и надамо се да ће бити оваквих успеха и у наредном неком периоду", појашњава Славиша Анђелковић директор Техничке школе.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 10 јул 2018 14:32

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter