Црпна станица у новом руху

Црпна станица Сарајина у Врању овог лета добија нови лепши изглед. И не само то већ и квалитет у водоснабдевању грађана овог дела града. На опремању и уређењу црпне станице и околине уложена су велика средства. У Јавном предузећу Водовод истичу да је то и друштвено одговорно компанија, која се стара о уређењу простора у граду.

Потпуно аутоматизован систем рада пумпи и електронска контрола њиховог рада. Нешто што је некада било незамисливо, данас је стварност за другу висинску зону и читав систем водоснабдевања Врања. То је огроман напредак с обзиром на број прекида у снабдевању грађана водом у претходном периоду у овом делу града и на честе интервенције.

„Овај објекат је изграђен давне 1986. године, значи пре више од 30 година и ништа од тада ни  Водовод ни град нису мењали. Веома је битан за систем водоснабдевања, поготово у другој висинској зони. Овде се налазе резервоари од 10.000 кубика воде, који су у сваком тренутку пуни и спремни за задовољење потреба становништва ако дође до неких екцеса у водонапајању. Овде се налазе главне пумпе које пумпају воду како друга висинска зона не би имала проблеме, а раније је било пуно испада у овој зони“, истиче директор ЈП Водовод Горан Ђорђевић.

У оквиру KFW програма уложено је 160.000 евра у комплетно нову опрему црпне станице Сарајина. Нове пумпе и електронски систем су из Француске и пуштени су у пробни рад прошле године.

„После тога Водовод је из сопствених средстава уложио у уређење простора, који је годинама био запуштен и зарастао. Већ је изведено 70 одсто радова на зиду, платоу изнад резервоара, затрављен је и пошумљен терен и за месец - два биће завршени сви радови. Сада предстоје радови на уређењу тротоара у улици Цетињској, која је главна жила куцавица у граду која спаја центар града са Собином“, каже директор Ђорђевић.

Овако опремљен и уређен објекат много ће значити и житељима Сарајине. То најбоље знају у домаћинству Славице Селимовић, с обзиром да не ради нико од укућана.

„Добро нам је и двориште, добро је и за Водовод и за нас. Била је велика трава и стубови од пре 50 година, због којих смо се плашили за унуче. Добили смо и канализацију и нове цеви. Хвала пуно и директору и Вучићу“, каже Славица Селимовић, житељ Сарајине.

Водовод је друштвено одговорно компанија, која се стара о уређењу простора у граду. То не би успело без финансијске подршке владе у оквиру KFW програма. Захваљујући томе прошле године је инвестирано преко 7 милиона евра. Почетком ове године у новом инвестиционом циклусу влада Србије, министарство грађевина и министарство привреде определили су за послове водовода и канализације  14,3 милиона евра.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 11 јул 2018 13:59

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Успех Медицинске школе „Изабел Емсли Хатон“ из Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/c8MevWkYtB via @tripplesworld
Чувају грнчарство од заборава - Радио Телевизија Врање https://t.co/c4uegscON0 via @tripplesworld
"Балканска међа" забрањена у Бујановцу - Радио Телевизија Врање https://t.co/HoJq8F4nhF via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter