ГВ: без баште у Бранковој улици

Данашња седница Градског већа због значаја и обима тема којим су се већници бавили није завршена. Биће настављена сутра, а осим процедуралних одлука, данас су усвојене битне измене и допуне неких докумената.

Власници кафића у Бранковој улици неће више бити у могућности да постављају баште испред својих објеката. Овакву одлуку донели су градски већници на данашњој седници, усвајањем измена и допуна  одлуке о постављању мањих монтажних објеката привременог карактера на територији града.

"Измена се односи на потес у улици Бранковој и постављању башти и кафића. До сада баште нису могле да се постављају на потесу од робне куће до дирекције овом одлуком се допуњује и Бранкова улица због безбедоносних разлога, Не могу да прођу кола хитне помоћи и ватрогасна кола", рекла је каже Зорица Јовић градска већница.

Од 19 пројеката које предложила Комисија о додели средстава за суфинансирање пројекта из области екологије, већници су одлучили да 18 буде подржано из буџета града.

„Буџетом је за ове намене предвиђено милион и 500 хиљада динара а градско веће је усвојило одлуку са расподељеним износом од милион и 400 хиљада. Пристигло је 19 пројеката с тим што је одбијено једно удружење које није са територије града“, каже Зорица Јовић градска већница.

Већници су усвојили и правилник о систематизацији и организацији радних места у ПУ „Наше дете“. Овом систематизацијом утврђени су организациони делови установе а правилник је усклађен са каталогом радих места и не излази се из оквира максималног броја запослених кој је у овој установи 272.

Одобрено је проширење Историјском архиву, па ће део Дома културе бити коришћен као депо за потребе Архива. На дневном реду била је и реорганизација Симпа:

„Прихваћен је и Нацрт одлуке о давању сагласности на унапред припремљени план реорганизације привредног друштва СИМПО ад, Програм је припремљен и након што буде усвојен од стране Скупштине наћи ће се пред привредним судом у Лесковцу", појашњава каже Зорица Јовић градска већница.

Већници су усвојили и нацрт одлуке о изменама и допунама плана детаљне регулације привредно радне зоне Бунушевац и финансијске извештаје Јавних предузећа Дирекција и Скијалиште Бесна кобила, оба у ликвидацији.

По одлуци већника процедуру јавних набавки за електронско праћење седница Скупштине, замениће расписивање конкурса:

Седница Градског већа биће настављена сутра када буде достављен ребаланс буџета.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 12 јул 2018 14:50

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter