A+ A A-

ГВ: без баште у Бранковој улици

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Данашња седница Градског већа због значаја и обима тема којим су се већници бавили није завршена. Биће настављена сутра, а осим процедуралних одлука, данас су усвојене битне измене и допуне неких докумената.

Власници кафића у Бранковој улици неће више бити у могућности да постављају баште испред својих објеката. Овакву одлуку донели су градски већници на данашњој седници, усвајањем измена и допуна  одлуке о постављању мањих монтажних објеката привременог карактера на територији града.

"Измена се односи на потес у улици Бранковој и постављању башти и кафића. До сада баште нису могле да се постављају на потесу од робне куће до дирекције овом одлуком се допуњује и Бранкова улица због безбедоносних разлога, Не могу да прођу кола хитне помоћи и ватрогасна кола", рекла је каже Зорица Јовић градска већница.

Од 19 пројеката које предложила Комисија о додели средстава за суфинансирање пројекта из области екологије, већници су одлучили да 18 буде подржано из буџета града.

„Буџетом је за ове намене предвиђено милион и 500 хиљада динара а градско веће је усвојило одлуку са расподељеним износом од милион и 400 хиљада. Пристигло је 19 пројеката с тим што је одбијено једно удружење које није са територије града“, каже Зорица Јовић градска већница.

Већници су усвојили и правилник о систематизацији и организацији радних места у ПУ „Наше дете“. Овом систематизацијом утврђени су организациони делови установе а правилник је усклађен са каталогом радих места и не излази се из оквира максималног броја запослених кој је у овој установи 272.

Одобрено је проширење Историјском архиву, па ће део Дома културе бити коришћен као депо за потребе Архива. На дневном реду била је и реорганизација Симпа:

„Прихваћен је и Нацрт одлуке о давању сагласности на унапред припремљени план реорганизације привредног друштва СИМПО ад, Програм је припремљен и након што буде усвојен од стране Скупштине наћи ће се пред привредним судом у Лесковцу", појашњава каже Зорица Јовић градска већница.

Већници су усвојили и нацрт одлуке о изменама и допунама плана детаљне регулације привредно радне зоне Бунушевац и финансијске извештаје Јавних предузећа Дирекција и Скијалиште Бесна кобила, оба у ликвидацији.

По одлуци већника процедуру јавних набавки за електронско праћење седница Скупштине, замениће расписивање конкурса:

Седница Градског већа биће настављена сутра када буде достављен ребаланс буџета.

 

 

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 75 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17793571
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
616
7375
20675
17037395
79970
290537
17793571

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.