Отворен дан за медије СПС-а пред годишњицу

Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Врању у суботу ће свечаном седницом обележити 28 година рада партије. Биће то прилика да се осврну на резултате и најаве нове активности. Говорећи на отвореном дану за медије Зоран Антић председник врањских социјалиста осврнуо се на тренутну безбедоносну ситуацију и актуелна дневно политичка дешавања у граду.

Безбедоносна ситуација на југу Србије је стабилна. У Прешеву и Бујановцу се живот одвија нормално, рекао је Зоран Антић председник Градског одбора СПС у Врању. Одговарајући на питања новинара о најавама представника албанских партија са југа Србије о одржавању заједничког састанка на коме ће наводно тражити да се све оно што се у Бриселу договори везано за Србе који живе на Косову и Метохији примени и на Албанце на југу Антић је рекао да свако може да одржава састанке, али да закључци морају бити у складу са Уставом.

"Закључци, писанија и декларације са било каквих састанака морају бити у складу са актуелним, важећим Уставом Србије и не смеју бити никако против територијалног интегритета државе у којој ти који одржавају састанке живе. Косово и Метохија је саставни део Републике Србије и његов статус је дефинисан резолуцијом", истиче Антић.

Говоркања да се СПС полако утапа у СНС токове нису тачна истакао је Антић и запитао се одакле она потичу.

"Ми за неколико дана обележавамо 28.година постојања и рада на нивоу државе, а у октобру на нивоу града. Од тих 28.година ми смо 26 били на власти, годину дана у опозицији, а сада опет у власти. Ако говоримо о идентитету ове организације, она има 8 чланова Главног одбора, члана Статутарне комисије, члана Председништва. Има своје представнике у републичком савету Форума жена, социјалистичке омладине. Од 15 одборника у локалном парламенту 11 одборника су наше партије. Има своје потпредседнике и чланове на најистакнутијим местима и не видим на који начин, у ком сегменту губимо идентитет ", каже Антић.

110. отворени дан за медије врањских социјалиста завршен је информацијом да ће у суботу 14. јула бити одржана свечана седница странке поводом 28. година рада. 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 12 јул 2018 15:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter