A+ A A-

Директор инспектората за рад у Врању: „Реци не раду на црно“

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Стеван Ђуровић, директор инспектората за рад боравио је данас у Врању у оквиру пројекта „Реци не раду на црно“. Ово је трећа радионица од укупно десет колико је планирано у овој години. Радионица „Реци не раду на црно“ одржана је у згради Начелства. Отворио је начелник Пчињског округа Срећко Пејковић а присуствовали су представници свих општина и привредници целог округа.

О јачању  капацитета инспектората за рад и подизању свести грађана у циљу сузбијања рада на црно, говорио је данас у Врању  директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић на радионици у оквиру пројекта „Реци не раду на црно“. Радионицу  је отворио начелник Пчињског управног округа Срећко Пејковић. Идеја ових радионица је и  да се инспекторат за рад представи као институција која брани интересе радника, послодаваца и државе, али ида се представницима општина и привреде округа представе добри резултати за првих шест месеци ове године.

“Откривено је преко 22 хиљаде лица која су радила на црно од чега је 24 посто засновало стални радни однос. Ове године за првих 6 месеци смо појачали надзор за 30 посто више него прошле, смањен је број лица која раде на црно а повећан је број нерегистрованих субјеката за 12 % а на такве резултате је утицала измена закона о раду по којој послодавац мора пре него што радник ступи на рад мора пријавити радника на обавезно социјално осигурање због тога имамо 86 % већи број захтева за покретање прекршајног поступка него прошле године“, рекао је Стеван Ђуровић, директор инспектората за рад. 

Највећи број радника на црно је у престоници, каже Ђуровић а грађевински радници су најчешће у сивој зони.

„Највећи број радника на црно је у грађевинарству. Ми смо пре месец дана имали акцију на територији читаве државе и за једна дан смо открили 388 лица која су радила на црно", каже Стеван Ђуровић, директор инспектората за рад. 

Што се тиче Пчињског округа, по речима шефа Одсека инспекције рада Милентија Стојановића, у првих шест месеци ове године, инспекција рада је обавила 529 инспекцијских надзора и утврдила да је на црно ангажован 341 радник. У складу са тим надлежне службе поднеле су 91 захтев за покретање прекршајног поступка из области радног законодавства.

За шест месеци у буџет се слило 112 милиона динара. За боље резултате потребна је већа сарадња и координација других државних органа и институција јер долази до застаревања предмета које иницира инспекторат за рад.

Рад на црно и друге законитости могу се пријавити бесплатно и анонимно путем телефона и на сајту www.recineradunacrno.com.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 55 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17793529
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
574
7375
20633
17037395
79928
290537
17793529

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.