A+ A A-

УППР за Симпо

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

У Привредном суду у Лесковцу одржано је рочиште на коме се одлучивало о предлогу Унапред припремљеног плана реорганизације компаније „Симпо“ АД и о самом плану реорганизације. Рочишту су присуствовали сви повериоци, а већином гласова усвојен је УППР за ову компанију. Иначе, град Врање  је на последњој седници  Скупштине  пристао да конвертује своја потраживања у износу од 155 милиона динара.

Усвојен је Унапред припремљен план реорганизације компаније „Симпо“ АД, потврдила је градски правобранилац Ђурђица Ђорђевић. На рочишту које је одржано 25. јула у Привредном суду у Лесковцу, сви повериоци су се изјаснили за усвајање УППР-а, па је закључено да је Симпо тиме изашао из стечајног поступка.

„На рочиште су били позвани сви повериоци, неки су се изјаснили писмено, а неки усмено.  Одлучено је о свим предлозима за измену УППР-а  и гласало се по свим редовима тако да је „Симпо“ ушао у УППР и тиме изашао из стечајног поступка. Суд  ће доставити решење свим повериоцима. Решење је неправоснажно и повериоци ће имати право жалбе“, истиче Ђурђица Ђорђевић, градски правобранилац.

Град је своја потраживања од 155 милиона динара конвертовао у акције Симпа. Оваква одлука донета је на последњој седници Скупштине града а у складу је са закључком Владе од 19. априла 2018.године. 

„Компанија треба да настави несметано да ради, а и град ће имати одређене бенефите, каже председник Скупштине Дејан Тричковић објашњавајући одлуку локалне власти.

„На крају и град има финансијске бенефите од тога тако што ће се уплаћивати доприноси за зараде и доприноси за јавна предузећа. Водовод и Комрад такође ће се укључити у пословање Симпа и они од тога могу имати финансијске користи", каже Дејан Тричковић, председник Скупштине града.

Овакав потез, требало би да олакша пословање Симпа. Компанија се због дуговања насталих пре више година, сусретала са проблемима у одржавању ликвидности. Усвајањем УППР-а, компанија „Симпо“ АД може себи да обезбеди стабилно, здраво пословање.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 173 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17607635
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
10357
10981
56908
16785355
184890
325142
17607635

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.