Уочи почетка школске године сређује се Дом за ученике и студенте

У врањском Дому ученика увелико трају припреме за нову школску годину. Успешно је завршен први уписни рок за ученике средњих школа који намеравају да користе услуге Дома. Сређује се павиљонски простор, а већи радови започети су у просторијама управе и трпезаријском делу. Директорка Маја Ристић каже да су капацитети Дома скоро попуњени и да има још мало места за други уписни рок.

За запослене у Дому ученика, нова школска година је на прагу. У току су припреме за пријем нових станара. Први уписни рок је успешно завршен и остало је мало места за други уписни рок који ће уследити у периоду од 20. до 24. августа.

„Смештајни капацитети Дома ученика су око 300 лежајева. Од тога 170 је намењено ученицима, а 130 је резервисано за студенте. У првом уписном року у Дому ученика у Врању конкурисало је 141 кандидат од тога ми смо примили све и остало је мало слободних места до попуњавања капацитета од 170 места", Маја Ристић, директорка Дома ученика.

Корисницима су на располагању интернет соба, тв сала, библиотека. Собе и учионице  су реновиране у ранијем периоду. Ове године у павиљонском делу биће обављено уобичајено сређивање простора али ће се значајно уложити у просторије где се припрема храна.

"Биће кречења павиљонског дела. Што се тиче дела где је управа и кухињски блок, и ту смо кренули са сређивањем. Министарство просвете одобрило је средства Дому ученика у Врању тако да смо кренули у санацију  керамичких плочица у ходнику, реновирамо трпезарију и санирамо плочице у магацину и пекари", додаје Маја Ристић, директорка Дома ученика.

Други уписни рок је у периоду од 20. до 24.августа. О условима и неопходној документацији, заинтересовани ученици информације могу наћи на сајту Дома ученика. Иначе, ове године Дом ученика ће у октобру обележити 100-ти рођендан.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 07 август 2018 15:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter