A+ A A-

Технички преглед возила није баук

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Технички преглед возила, ипак, није баук за власнике четвороточкаша. Наиме, оштећења која не утичу на безбедност возила нису разлог да оно буде окарактерисано као неисправно. У Управи саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова указују каква оштећења и преправке могу добити зелено светло. 

Новим Правилником о техничком прегледу возила, који се примењује од 5. јула ове године, дозвољена су мања оштећења на возилу. Реч је, пре свега, о површинској корозији. Ипак, неће се толерисати ако на шасији возила, односно на носећим деловима каросерије и поду возила има дубинске корозија или корозије која је изазвала рупу. Технички преглед могу да прођу огреботине, улегнућа настала при паркирању возила, недостатак бочне лајсне и напрслине на предњим и задњим фаровима. Међутим, нису дозвољена већа механичка оштећења каросерије, шасије, пода, надградње и кабине.

Уколико је ветробранско стакло мање оштећено, не значи да ће се возило третирати као неисправно. Али, ако на ветробранском стаклу постоји више мањих или већих оштећења, која утичу на нормалну видљивост возача, онда се сматра неисправним.

Власнике возила ће занимати како се на техничком прегледу третирају преправке на возилима. Уградња монтажно - демонтажних уређаја на возилима, који служе за превоз пртљага није преправка возила. Зато се преправком возила, која мора бити испитана, сматра промена врсте возила, накнадна уградња мотора другог типа, као и уређаја за спајање вучног и прикључног возила. Преправком се сматра и промена команди за управљање возилом лица са инвалидитетом и замена команде уређаја за управљање и других команди директно везаних за процес управљања возилом са десне на леву страну возила.

На техничком прегледу имаћете проблеме ако дође до промена карактеристика уређаја на возилу, које су уписане у декларацију. Под тим се сматра затамњивање стакала, накнадна уградња светлосних уређаја и метална ојачања каросерије. Нови правилник налаже да се исправка погрешно уписаних податка о највећој дозвољеној маси путничких возила, као и утврђивање боје возила може обавити само у случају када власник мења саобраћајну дозволу. Као и по старим прописима, возило може бити вишебојно, указују у Управи саобраћајне полиције.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 174 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17607994
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
10716
10981
57267
16785355
185249
325142
17607994

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.