ГВ:Формиране комисије за процену штете

На седници Градског већа именована је комисија која ће радити на изради новог Статута града. Већници су усвојили нови правилник у области спорта а говорило се и о поступку давања у закуп просторија у јавној својини. Формиране су комисије за процену штете на стамбеним и пољопривредним објектима и одређена правна лица од значаја за заштиту и спасавање на територији града.

Статут града ће се мењати због доношења измена и допуна Закона о локалној самоуправи, објаснила је већница Зорица Јовић одлуку Градског већа о доношењу Нацрта Одлуке о приступању изради Нацрта Статута града Врања. 

„Све локалне самоуправе су у обавези да у року од пест месеци ураде измену статута који се прослеђује Министарству државне управе и локалне самоуправе на прихватање тј одобравање и касније усвајање од стране  Скупштине", рекла је Зорица Јовић, градска већница

Сходно Закону о ванредним ситуацијама прихваћен је и предлог Одлуке о одређивању оспособљених правних лица од значаја за заштиту и спасавање на територији града. Образоване су и комисије  које ће се бавити проценом штете настале као последица елементарних непогода и других већих несрећа.

„Формирана је Комисија која ће се бавити проценом штете на пољопривредним усевима, засадима, пољопривредном земљишту и шумама у приватној својини. Комисија за процену штете на грађевинским објектима у приватној својини као и решење о образовању Комисије за процену штете на инфраструктурним објектима у приватној својини насталих као последица елементарних непогода“, додаје Зорица Јовић, градска већница.

Усвојен је Предлог одлуке о покретању поступка за давање у закуп пословног простора у јавној својини прикупљањем писаних понуда. Јавни позив ће тек уследити.

"Ради се о јавном  простору у Дому културе површине 100м квадратних, а почетна цена је дефинисана још раније од стране пореске управе и износи 625 динара по метру квадратном", појашњава Зорица Јовић, градска већница.

Усвојен је и Правилник о поступку одобравања програма којима се остварују потребе и интереси грађана у области спорта. Правилником се прецизира врста трошкова спортских организација и нова обавеза у вези подношења извештаја:

"Кључно је да је прецизирано да свака спортска организација којој су одобрена средства из буџета је у обавези да најмање једном годишње поднесе извештај одељењу за образовање, културу и информисање, спорт и омладину. Што не значи да може и више ако се деси да град, ревизори или нека друга организација то затражи то од спортских организација које се финансирају преко града тј чији су пројекти подржани из буџета", каже Зорица Јовић, градска већница.

Формиран је и организациони одбор за први Међународни филмски фестивал „Мост“ у Врању који је планиран у октобру.

„Ово ће бити фестивал који ће се организовати на отвореном и документарци ће ићи за почетак и ове године ће се емитовати филмови на руском језику. Посредник је Канцеларија за младе“, закључује Зорица Јовић, градска већница.

Већници су прихватили захтев предузећа „7.јули“ за уређење градског грађевинског земљишта испред зграде на Тргу Братства и јединства. Ово је позитивни потез врањских привредника и такве идеје ће бити увек подржане од града, рекла је Јовић. Измењен је правилник који ће омогућити паровима који су већ добили средства за вантелесну оплодњу да поново конкуришу за финансијску подршку из буџета.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 17 август 2018 16:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter