Први верски кутак у Здравственом центру

Пацијенти који болују од тешких болести ускоро ће имати прилике да се у верским кутковима на одељењима помоле Богу. Следећи корак биће постављање мале капеле у кругу ове установе.

Ово је први верски кутак у здравственом центру Врање. Отворен је и уређен захваљујући тој лепој и хуманој идеји да се пацијентима приближе верски обреди и уз помоћ људи добре воље.

„Имамо различите пацијенте. Неки болују од карцинома, неки болују од тежих болести не могу да оду до цркве да се тамо Богу помоле, а то је јако битно посебно када је здравствено стање угрожено. И онда смо дошле на ту идеју да на сваком одељењу у болници отворимо мали верски кутак. И ево ово је први верски кутак који смо направиле уз помоћ људи добре воље. Имамо донације. Ова икона је донација уметнице Слађане Михајловић, свештеник Далибор Величковић је донирао кандило, Југослав Антић новинар у пензији је такође донирао иконе“, каже главна медицинска сестра Здравственог центра Врање Јасмина Ристић.

Али, то није све.

„Хтела би да кажем да ми имамо у плану да направимо капелу. То су капеле које се готове купују. Само очекујемо у скоријој будућности донаторе који ће нам то омогућити. Биће у кругу овде код фонтане, само су нам потребна средства која чекамо, али имамо вољу и жељу и надам се да ћемо успети“, истиче Јасмина Ристић.

И даље се очекује помоћ људи добре воље. То ће омогућити да на свим одељењима пацијенти могу да обављају верске обреде. Треба истаћи да је ова идеја потекла од директорке Здравственог центра докторке Љиљане Антић и главне медицинске сестре Јасмине Ристић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter