A+ A A-

Тончеву затворска казна за насилничко понашање

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Новица Тончев, народни посланик и председник Скупштине општине Сурдулица, осуђен је условно на три месеца затвора за насилничко понашање и узнемиравање јавности. 

Виши суд у Врању потврдио је пресуду Основног суда у Сурдулици којом се народном посланику и председнику Скупштине општине Сурдулица, Новици Тончеву, изриче условна осуда. Тончев је осуђен на три месеца затвора али се ова казна неће извршити „уколико окривљени у року од једне године по правоснажности пресуде, не изврши ново кривично дело“ наводи се у пресуди.

У пресуди Вишег суда се наводи да је окривљени кривично дело насилничко понашање извршио са умишљајем. „Окривљени је изазивањем туче реметио јавни рад и мир и значајно угрозио спокојство грађана, имајући у виду да је критичном догађају присуствовао велики број грађана, наводи се између осталог у пресуди. 

Оваква пресуда, Тончеву је изречена због тога што је у марту 2014. како се наводи, напао активисту Српске напредне странке који га је прекидао док је држао политички говор приликом пуштања у рад водоводне мреже у сурдуличком селу Јелашница.

Првостепену пресуду, Тончев је оспоравао због битних повреда одредаба кривичног поступка, погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања и повреде Кривичног законика. У жалби је тражио и да о његовом предмету не одлучује Виши суд у Врању већ неки други виши суд у Србији. 

Новица Тончев коментарише пресуду Вишег суда као монтиран процес и најављује жалбу Врховном суду.

За кривично дело насилничко понашање прописана је казна затвора до три године али је приликом одмеравања казне Тончеву узето у обзир да се ради о неосуђиваном лицу, високом функционеру који се коректно владао на главном претресу.

Новица Тончев је народни посланик, обавља функцију председника Скупштине општине Сурдулица, потпредседник је Фудбалског савеза.

Последњи пут измењено

2 Коментара

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 104 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17783900
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
5521
5483
11004
17037395
70299
290537
17783900

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.