Тончеву затворска казна за насилничко понашање

Новица Тончев, народни посланик и председник Скупштине општине Сурдулица, осуђен је условно на три месеца затвора за насилничко понашање и узнемиравање јавности. 

Виши суд у Врању потврдио је пресуду Основног суда у Сурдулици којом се народном посланику и председнику Скупштине општине Сурдулица, Новици Тончеву, изриче условна осуда. Тончев је осуђен на три месеца затвора али се ова казна неће извршити „уколико окривљени у року од једне године по правоснажности пресуде, не изврши ново кривично дело“ наводи се у пресуди.

У пресуди Вишег суда се наводи да је окривљени кривично дело насилничко понашање извршио са умишљајем. „Окривљени је изазивањем туче реметио јавни рад и мир и значајно угрозио спокојство грађана, имајући у виду да је критичном догађају присуствовао велики број грађана, наводи се између осталог у пресуди. 

Оваква пресуда, Тончеву је изречена због тога што је у марту 2014. како се наводи, напао активисту Српске напредне странке који га је прекидао док је држао политички говор приликом пуштања у рад водоводне мреже у сурдуличком селу Јелашница.

Првостепену пресуду, Тончев је оспоравао због битних повреда одредаба кривичног поступка, погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања и повреде Кривичног законика. У жалби је тражио и да о његовом предмету не одлучује Виши суд у Врању већ неки други виши суд у Србији. 

Новица Тончев коментарише пресуду Вишег суда као монтиран процес и најављује жалбу Врховном суду.

За кривично дело насилничко понашање прописана је казна затвора до три године али је приликом одмеравања казне Тончеву узето у обзир да се ради о неосуђиваном лицу, високом функционеру који се коректно владао на главном претресу.

Новица Тончев је народни посланик, обавља функцију председника Скупштине општине Сурдулица, потпредседник је Фудбалског савеза.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 30 август 2018 15:43

2 Коментара

  • Djordje
    Линк коментара Djordje среда, 05 септембар 2018 12:20

    E moj Novice, da nije montirano i kako se penjes na zid i bacas coveka odozgo. Pokri se

  • Djordje
    Линк коментара Djordje среда, 05 септембар 2018 12:19

    E moj Novice, da nije montirano i kako se penjes na zid i bacas coveka odozgo. Pokri se

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Локални путни правци проходни према Барелићу, Пољаници и Кривој Феји - Радио Телевизија Врање https://t.co/6rZOkLVJgP via @tripplesworld
Криза власти у Прешеву - Радио Телевизија Врање https://t.co/e1sqDidU0x via @tripplesworld
У току конкурс за проjекте из области културе - Радио Телевизија Врање https://t.co/wfpGhga3HN via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter