Безбедност ђака на првом месту

Почетком септембра већ неколико година уназад Саобраћајна полиција спроводи акције у циљу побољшања безбедности у саобраћају, пре свега у погледу безбедности деце и ученика. Тако ће бити и ове године.  

Према речима инспектора  Полицијске управе у Врању Зорана Димића, стање безбедности на подручју школа се континуирано прати и у складу са тим се усмерава рад полицијских службеника.

„Посебно бих истакао акцију „Школа“ која се реализује сваке године од првог дана школске године и траје током септембра, октобра, а по потреби и дуже, у склопу које ће бити појачана контрола саобраћаја. Ту ће се најчешће и највише радити на санкционисању неприлагођене брзине кретања возила, непропуштање пешака нарочито на обележеним пешачким прелазима и нарочито када су у питању ђаци“.

Саобраћајни полицајци пружаће и непосредну помоћ на улицама, раскрсницама и прилазима школа свим ђацима, а нарочито првацима.

Како је превентивни рад један од приоритета у раду Министарства унутрашњих послова, морам посебно да нагласим  пројекат који је од прошле године на снази и који се спроводи „Основи безбедности деце“. Циљна група су прошле године били ученици 4. и 6. разреда, а од ове године предавања ће бити држана и ученицима првог разреда.

Посебно поносни на превентивни аспект акције, инспектор Димић истиче да су у склопу програма „Основи безбедности деце“ прошле године  полицијски службеници у Врању одржали 1363 предавања“.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 03 септембар 2018 17:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дубници јабуке злата вредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/5XoGDGcttA via @tripplesworld
Повећан број пацијената са симптомима стомачног вируса - Радио Телевизија Врање https://t.co/3qblGTe84Y via @tripplesworld
Ступни ву на ступку - нова књига Милета Костића - Радио Телевизија Врање https://t.co/PGqkaCWNoR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter