ХАНСКА ТРАФОСТАНИЦА - ЗА ГРАД И АУТОПУТ

Владичин Хан је добио обновљену трафостаницу већег капацитета. Овом инвестицијом „Електродистрибуција“ Врање створиће услове за напајање струјом објеката на ауто путу. Уједно, добиће се сигурно снабдевање електричном енергијом Владичиног Хана и околине.

Ове године је завршена реконструкција и доградња трафостанице у Владичином Хану 35 кроз 10 киловолти. Тај објекат напаја електричном енергијом сам град и већи део ханске општине али служиће и за објекте на будућем ауто путу.

„То су нове четири трафостанице. Једна од њих, прва одавде  је на петљи Владичин Хан, која ће служити за напајање, осветљење наплатне станице. Следећа за технички центар Коридора Србије, затим следе још две трафостанице за напајање тунела. Укупна инсталисана снага прелази 4 мегавата. Да би смо то омогућили морала је ова трафостаница да се прошири и да се изгради нова трафостаница у Момином камену, за коју је потписан уговор и очекује се да се радовима почне ових дана“, каже Миодраг Здравковић шеф службе за планирање, инвестиције и надзор Електродистрибуције Врање.

Досад је било честих и дуготрајних прекида у снабдевању струјом поготово у периодима када су вршени ремонти. Да проблем буде већи ово подручје није имало могућност напајања с друге стране.

„Једна од најзначајнијих инвестиција коју радимо у сарадњи са државом, односно са „Коридорима Србије“ је инвестиција која је у Владичином Хану у трафостаници 35 киловолти, у којој је извршено проширење ове трафостанице. Потребно је тамо изградити далековод, полагање кабла и све је то од значаја као нека неопходна инфраструктура и за постојећи аутопут, за тунел, за расвету, за петљу која ће бити тамо“, каже Николић.

Ипак, за потрошаче на подручју ханске општине најважније ће бити    повећање поузданости у напајању струјом. Смањиће се број могућих прекида и испада, који су доносили велике штете и домаћинствима и привреди.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 04 септембар 2018 16:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Само лети, петком и суботом музика до један иза поноћи - Радио Телевизија Врање https://t.co/GosqNsI9Dk via @tripplesworld
Књижевна радионица за средњошколце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7YwZ7I3rdh via @tripplesworld
Песник Горан Тадић приредио хуманитарно и вече љубавне поезије у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/iagG6fw7jc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter