„Престиж“ у борби за престиж

Школа фудбала ''Престиж'' бележи годину дана постојања и активног рада. За то време кроз школицу фудбала прошло је преко 150 дечака и девојчица од 6 до 12 година. Циљ саме школе је развијање моторике, али и васпитно интелектуални развој.

Како би млади спортисти постали успешни фудбалери и развијали своје потенцијале неопходно је да са тренирањем крену од најмлађег узраста. Школа фудбала ''Престиж'' ради са децом од 6 до 12 година.

Од 40 полазника, колико је било на првом тренингу, до садашње бројке од 110 малих фудбалера, школица фудбала ''Престиж'' за годину дана прошла је кроз многа пријатељска, али и такмичарска надметања.

''Презадовољан сам. Годину дана како радимо и имамо конкретне резултате - више од 100 деце у тренажном процесу, док смо на самом почетку имали 40 полазника. Растемо из дана у дан, одиграли смо више од 100 утакмица, од којих су многе биле такмичарске, а имале чак и међународни карактер. Играли смо на два турнира у Бугарској, два у Македонији, играли смо готово са свим клубовима Пчињског округа, што за нас представља велико задовољство'', каже Јоца Ристић, координатор школе.

Акценат у раду им је моторички и интелектуални развој, а приоритет да деца постану не само добри фудбалери, већ и добри људи. Осим што редовно тренирају, они се укључују у  хуманитарне акције и остала друштвена дешавања у граду.

''Радићемо још више, желимо да напредујемо, да будемо бољи од осталих, а ако желимо да будемо бољи од осталих, морамо и да радимо више од осталих. Овде не стављамо тачку, већ зарез, пред нама је мукотрпан рад како би од деце створили и спортисте, али и добре људе'', додаје Ристић.

У току су и припреме за Мини Макси лигу која их очекује крајем октобра, чиме почиње нова такмичарска сезона.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter