Ухапшени полицајци ПУ Врање због примања мита

У сарадњи Вишег јавног тужилаштва у Нишу – Посебног одељења за сузбијање корупције и Сектора унутрашње контроле МУП-а Републике Србије, ухапшена су два саобраћајна полицајца Полицијске управе Врање.

Ухапшени су  П. С. из Врања, због два кривична дела, примање мита и злоупотребе службеног положаја и Г. Ц. из Врања, због кривичног дела примање мита. Они су 25.08.2018.године око 02 сата у Врању захтевали и примили новац од оштећеног  Н. А. из Врања у износу од 3.000  динара,како не би  евидентирали извршен саобраћајни прекршај од стране оштећеног и  како не би извршили његово алко тестирање. Такође, у протеклом периоду именовани П. С. је од извесног  бугарског држављанина захтевао и примио новац у износу од 5.000  динара како би му предао податке из службене евиденције МУП-а Републике Србије, иако наведени подаци представљају службену тајну. У протеклих неколико месеци именовани П. С. је, приликом обављања контроле саобраћаја на више локација на територији града Врања, пропустио да евидентира очигледне саобраћајне прекршаје, за више лица, омогућавајући им на тај начин да против њих не буде поднета одговарајућа прекршајна пријава. Према наведеним лицима одређено је задржавање у трајању до 48 сати.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter