Санирано корито Врањске реке са највећим оштећењем

Речно корито Врањске реке код базена Делфин је претрпело највећа оштећена након изненадних бујичних поплава током лета. Ових дана оно је санирано, а у наредном периоду радиће се на oбнови осталих критичних тачака у граду,  рекао је за Радио телевизију Врање помоћник градоначелника Александар Томић.

Овако је изгледало речно корито врањске реке на раскршћу Нишке и Златиборске улице након бујичних поплава ...Овако изгледа данас, након санације.

''На оштећеним деловима постављен је армирани бетон по препоруци стручњака и хидроинжењера  и то би требало да спречи даљу ерозију земљишта са обе обале и да предупреди евентуалне проблеме уколико до њих дође због поновног изливања реке'', рекао је Александар Томић, помоћник градоначелника.

Ово је прва критична тачка од које  се кренуло у процес санације оштећених делова речног корита врањске реке. Пред надлежнима је још доста посла.

''Следеће санације би требало да се обаве на речном кориту у Сутјескиној улици код моста поред Хамама и код Мачкине чесме али и на свим другим локацијама које будемо успут уочили. За сада Комисија која је задужена за сагледавање стања на речном кориту обилази све критичне тачке које био требало да се санирају. Надам се да ћемо у будућем периоду имати довољно средстава и да ће временске прилике дозволити да се обави санација корита'', додао је Томић.

Из градског фонда за екологију  још пре поплава предвиђена су средства у износу од 2,9 милиона динара за санацију речног корита код Белог моста,  Мачкине чесме, у Сутјескиној улици и код базена Делфин. У међувремену је дошло до још већег оштећења услед изненадних бујичних поплава, тако да ће се у наредном периоду акценат ставити на санацију ових делова речног корита.

Предлогом буџета предвиђена су извесна средства за санацију комплетног  корита  реке, а очекује се и помоћ Канцеларије за управљање јавним улагањима око санације канала који изазива велике проблеме сваке године .

У плану је и санација  клизишта у Дубокој долини у насељу Бунушевац.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter