СГ: Одборници сутра о Статуту, Бањи и гробљима

Двадесет седма седница Скупштине града, заказана је за сутра са почетком у 9 сати. Пред одборницима ће се наћи 14 тачака дневног реда и једна допуна. У директном преносу на програму наше куће сви заинтересовани моћи ће да прате рад одборника.

Након свечане уследиће сутра и радна седница, а после тога је планирана још једна свечана седница. Биће промена у одборничкој групи СПС-а , а након тога усвајање дневног реда. Планирана прва тачка су измене и допуне Статута града, којег је неопходно ускладити са законом, каже Дејан Тричковић, председник Скупштине.

"Важно је да ћемо испоштовати све рокове. Шест месеци је за усвајање, а још три месеца законодавац даје простора да се измене и ускладе постојеће одлуке. Ми смо на време почели са том процедуром и испоштоваћемо рокове. Добијамо један нов модеран функционалан Статут, после тога усвојићемо пословник о раду Скупштине", рекао је Дејан Тричковић, председник Скупштине.

За све ово потребна је и  сагласност ресорног министарство. Важна тачка је и измена плана генералне регулације Врањске Бање.

"Те измене треба да омогуће нова инфраструктутрне радове и промене у Бањи. Планира се проширење шеталишта, неки нови тротоари, саобраћајнице и измене и у самом режиму саобраћаја, како би се Бања унапредила као туристичко место", додао је Тричковић.

Одборници ће разматрати  и управљање гробљима и одлучивати о давању у закуп пословног простора у jавноj своjини града Врања, а биће разматран  предлог Акционог плана града Врања за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину у периоду 2018-2021. године.

На седници ће бити разматрана и решења о разрешењу и и именовању чланова Надзорних одбора поjединих jавних установа и предузећа, као и чланова школских одбора.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter