Међуопштинска организација глувих и наглувих: Воља јача од звука

Чланови Међуопштинске организације глувих и наглувих особа свакодневно су на пробама у сали Дома Војске. Они увелико припремају представу за предстојећи Фантомфест, а при том се и веома лепо друже.

 

Овај звук је само за вас, нажалост не и за њих. И поред тога, седму годину за редом,  вредно раде и није им тешко да свакога дана у току поподнева,  сатима пробају. Раде по професионалним нормама уз свесрдну помоћ режисера и глумца македонског Народног позоришта Трајчета Георгијевог. Везе су јаке, каже Георгијев, јер их већ дуго држе на окупу.

Мени је од великог значаја што седму годину сарађујем са удружењем. Врање осећам као свој други родни град. Седам година верности и надам се да ово што радим оставља траг не само код публике, већ и код ових људи, који учествују у представама и да ће се једног дана сетити пантомиме, па да и они у својој средини стварају представе, да се друже и да раде, каже Георгијев.

Међуопштинска организација глувих и наглувих, броји 185 чланова и једно је од најактивнијих удружења особа са инвалидитетом.

Своје утиске о представи пренеће нам, кажу, након премијере, која ће верујемо бити успешна као и предходних година. 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter