Почело обележавање ''Дечје недеље''

У свим вртићима Предшколске установе ''Наше дете''у Врању почело је обележавање ''Дечје недеље'', најстарије манифестације која је посвећена деци и која се увек организује у првој недељи октобра. ''Моје је право да живим срећно и здраво'' мото је овогодишње ''Дечје недеље'' у оквиру које ће бити организоване бројне активности.

''Дечја недеља'' је најстарија манифестација која је посвећена деци и организује се преко 50 година. Деца уче која су њихова права и како да испољавају најнежнија осећања, љубав, блискост и толеранцију.

''Моје право је да се играм шта год желим. Највише волим да се играм јурке '', каже Дуња Стојиљковић.

''Моје право је да растем и да се грлим са мамом и татом'', истиче Вук Ђорђевић.

''Моје право је да живим, имам право да дишем, цртам и пишем'', појашњава Павле Стаменковић.

Наредних дана у свим вртићима биће промовисани толеранција, различитости и отвореност према другим људима.

Циљ ''Дечје недеље'' је између осталог побољшање положаја деце и скретање пажње на услове у којима бораве малишани. Свако дете има право да одраста у средини у којој ће се осећати безбрижно и срећно'', додаје Бојана Стојковић, службеница Односа са јавношћу ПУ ''Наше дете''.

Једна акција у оквиру обележавања "Дечје недеље'' ће несумњиво привући велику пажњу грађана Врања. Ради се о акцији ''Загрљај - за одрастање без насиља''.

''Ове године ћемо промовисати толеранцију и отвореност према другима загрљајем. Позивамо грађане да у четвртак изађу на шеталиште где ћемо са децом позивати људе да се грлимо. Уколико на м пролазници не приђу, онда ћемо то ми чинити. Наш савет је да не чекамо да будемо изабрани, већ да бирамо први'', закључује Радосављевић Светлана, педагог.

Загрљај смо добили и ми, на наше велико задовољство. Наредних дана деца ће бити у центру пажње. Очекује их низ говорних и ликовних активности у вртићима, гостовање позоришта из Београда и балетска представа ''Црвенкапа'' коју ће моћи да погледају и малишани који нису корисници услуга Предшколске установе ''Наше дете''. Програмом су предвиђена дружења малишана са родитељима, бакама и декама али и са представницима локалне самоуправе.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 01 октобар 2018 14:41

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter