Координационо тело стипендира средњошколце

Служба Координационог тела расписала је конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа. Конкурс за стипендије средњошколаца са подручја ових општина једна је од најважнији активности Службе Координационог тела чиме се помажу и подстичу млади људи из тих општина, њихов развој унапређење и образовање, изјавио је председник Координационог тела, Зоран Станковић.

Он је истакао да ће и ове као и претходних десет година средњошколци из ових општина добити стипендије под условом да прођу услове конкурса.

„Услови конкурса су јасни неопходно је да су кандидати током претходног школовања остварили одличан односно, врло добар успех и наравно да нису понављали ниједан разред“, објаснио је Станковић  и додао да је неопходно да деца имају пребивалиште у ове три општине.

Председник Координационог тела је рекао да ученици који већ имају неку другу стипендију не могу да добију и ову, а ако добију стипендију Службе КТ, а у међувремену добију неку другу дужни су да се определе.

„Није мала ствар да скоро једну деценију Служба Координационог тела Владе Републике Србије у свом буџету одваја средства за стипендије средњошколаца. Сваког месеца током школске године око 300 средњошколаца добија по шест хиљада динара што је један леп износ. Овим се показује брига државе за младе људе из ових општина који ће својим знањем и образовањем допринети развоју тог подручја“, рекао је Станковић.

Служба Координационог тела у складу са буџетом располаже средствима за 300 стипендија и сходно квотама општина Бујановац ће добити 40 % односно 120, Прешево 39%, тј. 117, а Медвеђа 21% односно 63 стипендије.

Извор: Координационо телo

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

1 коментар

  • Ivan
    Линк коментара Ivan понедељак, 01 октобар 2018 14:19

    Ovo je lepo ALI. Ja sam završio srednju školu u Bujanovac a inače pripadam Vranjskoj opštini. Bio sam vr.dobar i odličan đak ali nisam imao pravo na stipendiju zato sto sam sa teritorije Vranjske opstine. Tu nepravilnost treba ispraviti jer ima dosta dece iz Vranja i okoline koji idu tamo u školu i njima treba pomoći jer mesečna karta do Bujanovca je preko 4000 din pa vi vidite.

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter