Почињу надметања у оквиру школског спорта

Ускоро ће почети надметања у оквиру школског спорта, а на организацији такмичења и припреми деце радило се интензивно, посебно са почетком нове школске године.

Ове године школарци ће се такмичити у 12 спортова и то на школском, општинском, окружном, међуокружном и републичком првенству.  Сва такмичења биће у четири дисциплине, дечаци и девојчице основних и средњих школа.

''Имамо доста активности, велики број такмичења, оно што је интересантно ове године је да ће сва државна првенства бити у Караташу, а то је став Министарства омладине и спорта и Савеза за школски спорт Србије, због тога што су ти павиљони тамо опет сређени. Овде креће прво стони тенис и футсал, очекује нас Светско првенство у Србији у фудбалу, после футсала иде тај велики фудбал. Ми смо домаћини и два Међуокружна првенства и то у футсалу и рукомету'', каже Мирослав Спасић, председник Савеза за школски спорт града Врања.

Ове године велики број општина Пчињског округа изразио је интересовање да буде домаћин окружних такмичења, тако да ће сви бити укључени у организацију такмичења, од Босилеграда, до Владичиног Хана и Бујановца. Сваке године наша деца остварују запажене резултате на државним, и чак светским првенствима.

''Једне године се појави изванредна генерација, имамо огроман број екипа на Државним првенствима, друге године то буде мало слабије, али школски спорт има приоритет, пре свега, масовност, да се укључи што већи број деце у систем такмичења. Нормално да свако ко се такмичи жели да буде најбољи и први, али кажем опет оно што је за нас најбитније је да што већи број деце буде у систему школског спорта'', додаје Мирослав Спасић, председник Савеза за школски спорт града Врања.

Прва надметања су у стоном тенису и футсалу већ средином октобра. По усвојеном календару такмичења сва првенства завршиће се са крајем школске године.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 02 октобар 2018 13:28

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter