Јесењи радови на уређењу градског зеленила

Са почетком јесени кренули су и радови на уређењу градског зеленила. Све јавне зелене површине на подручју града Врања поверене су на управљање Комраду.

У току су јесењи радови на одржавању зеленила. Служба градског зеленила Комрада ради на орезивању дрвореда, а сади се и јесењи програм цвећа, највише љубичица и јесењи купус.

''Тренутно смо у фази орезивања дрвореда, то је хигијена стабала, актуелна је и садња јесењег програма цвећа, то смо већ урадили у неким деловима, код општине, на шеталишту, један део у центру, следећих недеља биће у новом делу шеталишта'', каже Наташа Михалјовић, шеф градског зеленила.

Јесен је и време када се саде дрвенасте и четинарске врсте. Врло важно у овом периоду је и припремање биљака за предстојећи период и пад температура.

''Што се тиче наших послова ту је сада сакупљање лишћа, хигијена травњака, зазимљавање, још увек иде јако, интензивно заливање пошто је сезона таква каква јесте, тако да морамо да заливамо младе саднице'', додаје Наташа Михалјовић, шеф градског зеленила.

Дрворед у насељеном месту представља најзаступљенију врсту јавних зелених површина. У Врању има око 1800 стабала у уличним дрворедима, који су углавном мешовитог типа, а преовлађују јавор, јасен, платан, бреза и липа.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 09 октобар 2018 16:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter