Одељење за привреду и економски развој: ускоро реконструкција Дома културе

Град Врање добио је средства за израду техничке документације за реконструкцију Дома културе. Одељење за привреду и економски развој града урадиће ново пројектно-техничко решење које предвиђа савремене мултимедијске –бизнис садржаје, са посебним освртом на стварање техничких услова за развој туризма, нарочито конгресног и културног.

Врањски Дом културе почео је да се гради давне 1974. Како никада није прорадио у пуном капацитету, било је време да се нађе решење за његову искоришћеност и исплативост.

Одељење за привреду и економски развој града  ради на изради техничке документације за реконструкцију Дома културе. Израдом техничке документације биће прибављена и грађевинска дозвола и све потребне сагласности да се касније крене са радовима који ће објекат Дома културе претворити у сасвим нову понуду града.

„Овај објекат видимо као будући мултимедијски бизнис центар који ће значајно допринети одрживом развоју кроз развој пословне инфраструктуре. Постојећи објекат Дома културе је бруто површине око 15,5 хиљада квадрата. Комплетан објекат ће бити предмет реконструкције, предвиђено је потпуно решавање крова са новом конструкцијом. Бићемо сконцентрисани на реконструкцију свих инсталација, фасаду, столарију али и унутрашњих садржаја који се планирају. Говоримо о објекту који ће функционално бити подељен, који ће имати просторије за посебне и опште намене, као што су канцеларијски и комуникацијски простори, салу за одржавање концерата, семинара и сајмова затвореног типа", каже Наташа Трајковић, руководилац одељења за привреду и економски развој.

Потписивање гранта се очекује најкасније у новембру. Период реализације пројекта је 18 месеци што значи да ће већ почетком 2020.године, град Врање имати сву потребну документацију за јавни позив на коме ће обезбедити средства за почетак радова на реконструкцији Дома културе. Овај пројекат обухваћен је Планом капиталних инвестиција до 2022. који је усвојен прошле године.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 09 октобар 2018 16:11

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Игор Младеновић у Управном одбору Асоцијације спорт за све Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/NFBap0AkXg via @tripplesworld
Почело разматрање извештаја о раду за прошлу годину - Радио Телевизија Врање https://t.co/fBFb8OOpck via @tripplesworld
Саобраћајка код Моштанице - Радио Телевизија Врање https://t.co/PHOOggpNOC via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter