A+ A A-

Костић: Ниједан буџетски корисник није у блокади

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

На 140 седници Градског већа  разматрани су шестомесечни и деветомесечни извештаји о пуњењу буџета. У шестомесечном периоду остварење буџета било је милијарду двеста десет милиона деветсто четрдесет четири хиљаде динара, а у деветомесечном: две милијарде 113 милиона 657 хиљада динара. У односу на план, у првом периоду је извршење 84 посто, а у другом 91 проценат. До краја године очекује се извршење између 95 и 96 одсто. Буџет се, иначе више пуни у другој половини године.

Карактеристика претходног периода је да су због покретања система Централног регистра фактура све локалне самоуправе дужне да у року од 45 дана измирују све обавезе према добављачима. То је био велики изазов, јер град никада није измиривао све обавезе у том року.

„У том периоду, да би платили фактуру од 5 хиљада динара, морали смо да платимо једној Месном заједници 10 милиона за радове који су у претходном периоду извршени. У том кратком временском оквиру, одблокирали смо рачуне свих Месних заједница да би могао град да функционише и исплатили 82 милиона динара. Тиме смо име у потпуности раздужили дуговања везано за атарске путеве у сеоским Месним заједницама који су преузети из 2016. године“, каже већник за буџет и финансије Бојан Костић.

Расходна страна је била оптерећена како дуговима месних заједница, тако и обавезама које су имале школе. Тако сада ниједан буџетски корисник није у блокади. У граду су задовољни приливима од пореза на зараде, који се остварују у износима од 96 до 97 процената. Има простора и за унапређење наплате изворних прихода.

„На предходној страни очекујемо повећање пореза на имовину, због пописане имовине, увешћемо накнаду за транспортна предузећа која улазе у града, како би сачували комуналну инфраструктуру и остваривали приходе, које до сада нисмо наплаћивали“, додаје Костић.

Законска обавеза је и да се наплаћује порез на земљиште. Иде се на ревизију судског процеса за земљиште код Медицинске школе, а уколико и не буде повољно решено, град ће средствима кредита спречити да дође до блокаде рачуна, каже Костић. 

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 111 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17633389
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3673
9552
3673
16853015
210644
325142
17633389

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.