До краја месеца чланарина у Библиотеци 300 динара

Градска библиотека традиционално обележава Месец књиге. Тим поводом, до краја октобра, љубитељи лепе писане речи имаће могућност да постану чланови библиотеке по знатно нижој цени, док студенти током целе године могу да се учлане по цени нижој за чак 50 одсто.

Ова установа културе константно брине о корисницима својих услуга и о њиховим потребама те ће их до краја овог месеца обрадовати повољностима у виду снижења чланарине. За сада Библиотека има око 1500 чланова али ће тај број знатно бити повећан у наредном периоду. 

''Корисници углавном прате када је тај попуст тако да ових дана имамо повећан број нових чланова. Овог октобра упис за нове чланове и обнова чланарине је 300 година. Студенти  током целе године уз индекс могу да се упишу за 250 динара'', истиче Александра Антић, библиотекар.

Током лета Библиотека је имала откуп књига који обухвата издања из 2017.године. Књижни фонд се и даље употпуњује новим насловима.

''У понедељак смо на поклон добили 112 књига из Народне библиотеке Србије које су већ на полицама. На предстојећем 63. Сајму књига у Београду набавићемо најновије наслове тако да ћемо употпунити нашу понуду на задовољство читалаца'', појашњава Александра Антић, библиотекар.

Наши суграђани најчешће читају ''лакше штиво'' те углавном бирају трилере, популарну психологију, историјске али и љубавне  романе. Најпопуларнији наслови  међу читаоцима су: ''Поноћно сунце '' и ''Црвендаћ''-  Ју Несбе, као и дела свих скандинавских аутора. Тражена књига је и ''Прича о новом презимену''- Елене Феранте , каже Антићева.   

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 11 октобар 2018 14:10

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дубници јабуке злата вредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/5XoGDGcttA via @tripplesworld
Повећан број пацијената са симптомима стомачног вируса - Радио Телевизија Врање https://t.co/3qblGTe84Y via @tripplesworld
Ступни ву на ступку - нова књига Милета Костића - Радио Телевизија Врање https://t.co/PGqkaCWNoR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter