Одлуке локалног парламента

У току је 28. седница Скупштине града. Планирани дневни ред је допуњен тачкама које се односе на отуђење уз новчану накнаду градског грађевинског земљишта, разрешење и именовање председника и чланова Управног одбора Регионалног центра за таленте, Јавне установе Позориште „Бора Станковић“ и чланова Управног одбора Предшколске установе „Наше дете“. Дневни ред  је допуњен и предлогом за стављање ван снаге одлуке о јавним признањима. Допуну је предложила опозиција .

Одборници су усвојили програм заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта града за 2018.годину. У извештају већника за пољопривреду Небојше Младеновића чуло се да је у понуди за закуп било хиљаду 271 хектар пољопривредног земљишта.

Одборници су упознати са Извештајем о извршењу буџета града за шестомесечни и деветомесечни период. На 9 месеци остварење буџета је две милијарде и 100 милиона динара односно 91 проценат у односу на норматив за девети месец. „Ми се надамо да ће у четвртом кварталу да се проценат попне на 95% остварења буџета. Ако дође до подршке из буџетске резерве мождаћемо и пребацити 100 посто“, каже већник за финансије Бојан Костић. 

Он каже да је извршење буџета је задовољавајуће без обзира на кредитно задужење од 550 милиона што је критиковано од стране опозиционих одборника.

Као допуна дневног реда предложене су и тачке које се односе на предлог отуђења градског грађевинског земљишта  уз накнаду у новцу али је због техничке грешке разматрање ових тачака остављено за неку од следећих седница Скупштине.

Дуго се разматрала и иницијатива опозиције о стављању ван снаге одлуке о додели јавних признања. Према речима Игора Андонова, ова одлука се коси са Статутом града, док по објашњењу правне службе Скупштине и одборника позиције оваква иницијатива је неоснована.

*

Реконструкција улице „Боре Станковића“ почеће најраније на пролеће 2019.године, каже градоначелник Слободан Миленковић. Он наглашава да се лично заложио да радови не започну по већ урађеном пројекту за који се испоставило да је лош и да би донео проблеме свима који живе у овој и околним улицама. По његовим речима, нови пројекат ради Институт ЦИП, а очекује се да ускоро буде издата грађевинска дозвола.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 18 октобар 2018 13:23

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter