A+ A A-

Одлуке локалног парламента

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

У току је 28. седница Скупштине града. Планирани дневни ред је допуњен тачкама које се односе на отуђење уз новчану накнаду градског грађевинског земљишта, разрешење и именовање председника и чланова Управног одбора Регионалног центра за таленте, Јавне установе Позориште „Бора Станковић“ и чланова Управног одбора Предшколске установе „Наше дете“. Дневни ред  је допуњен и предлогом за стављање ван снаге одлуке о јавним признањима. Допуну је предложила опозиција .

Одборници су усвојили програм заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта града за 2018.годину. У извештају већника за пољопривреду Небојше Младеновића чуло се да је у понуди за закуп било хиљаду 271 хектар пољопривредног земљишта.

Одборници су упознати са Извештајем о извршењу буџета града за шестомесечни и деветомесечни период. На 9 месеци остварење буџета је две милијарде и 100 милиона динара односно 91 проценат у односу на норматив за девети месец. „Ми се надамо да ће у четвртом кварталу да се проценат попне на 95% остварења буџета. Ако дође до подршке из буџетске резерве мождаћемо и пребацити 100 посто“, каже већник за финансије Бојан Костић. 

Он каже да је извршење буџета је задовољавајуће без обзира на кредитно задужење од 550 милиона што је критиковано од стране опозиционих одборника.

Као допуна дневног реда предложене су и тачке које се односе на предлог отуђења градског грађевинског земљишта  уз накнаду у новцу али је због техничке грешке разматрање ових тачака остављено за неку од следећих седница Скупштине.

Дуго се разматрала и иницијатива опозиције о стављању ван снаге одлуке о додели јавних признања. Према речима Игора Андонова, ова одлука се коси са Статутом града, док по објашњењу правне службе Скупштине и одборника позиције оваква иницијатива је неоснована.

*

Реконструкција улице „Боре Станковића“ почеће најраније на пролеће 2019.године, каже градоначелник Слободан Миленковић. Он наглашава да се лично заложио да радови не започну по већ урађеном пројекту за који се испоставило да је лош и да би донео проблеме свима који живе у овој и околним улицама. По његовим речима, нови пројекат ради Институт ЦИП, а очекује се да ускоро буде издата грађевинска дозвола.

 

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 85 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17790416
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
4836
7201
17520
17037395
76815
290537
17790416

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.