A+ A A-

Екскурзије нису обавезне, али су део наставног плана

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Екскурзије нису обавезне, али су део наставног плана. Цена је углавном одређена на нивоу Републике, али и дискутабилна. Постоји ланац услуга које морају бити плаћене. Родитељима је све теже да деци приуште екскурзије, али и да им их ускрате. Отуд и жеља да се оваква путовања организују.

Екскурзије нису обавезне, али јесу део наставног и образовног плана и испуњавају услове и захтеве ученика при чему Савет родитеља одлучује о избору агенције и цени екскурзије, каже директорка Гимназије Сузана Мишић.

„Када погледамо целокупан утисак око екскурзија, оне са разлогом треба да буду реализоване када говоримо о едукацији, али и о опште образовном и васпитном плану. Свакако да је цена веома важна али ту је свакако важна процедура која се везује за начин извођења екскурзија која мора бити транспарентна. Агенције које су заинтересоване се јављају, и Савет родитеља ће увек бирати најповољније услове што се тиче самих цена и реализације целокупног програма“.

Раније екскурзије су биле преамбициозне што се тиче програма, и деца су превише времена проводила у путу, Савет родитеља је ове године желео да се то избегне и да екскурзије буду релаксираније. Ове године је екскурзија у Северној Италији за ученике трећег разреда коштала око 33 хиљаде, а екскурзија коју су извели ученици четвртог разреда коштала је око 25 хиљада. Обе екскурзије трајале су 6 дана, односно пет ноћења, каже члан Савета родитеља Миле Ђорђевић.

„Савет родитеља је захтевао да агенција која изводи екскурзије поседује одређене лиценце и одређену техничку опремљеност, јер смо захтевали да аутобуси који превозе децу не буду старији од пет година, као и то да агенција буде члан неких Међународних организација, које би у случају неких кварова на путу притекле у помоћ. Агенције које поседују те могућности имају и нешто више цене у понудама“.

Како каже помоћник директорке Игор Николић, агенције саме дају број гратис места. Ове године Гимназија је добила на 45 плаћених 6 гратис места.

„Оно што је најбитније бира се не најнижа цена него економски најповољнија. Оно што се подразумева под тим је сама цена, број гратис места, услови које нуди агенција приликом одабира и такође додатни услови који захтевају обавезно једног лекара пратиоца, лиценцираног водича за свако место, и лиценцирани водич који ће да прати групу од самог почетка до краја. Свака дестинација, сваки музеј мора да се наведе, и то одређује цену", каже Игор Николић-помоћник директорке.

У цену екскурзије урачунате су и дневнице професора, што је 500 динара дневно по ученику. Цена је одређена на нивоу Републике.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 76 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17806982
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
364
6671
34086
17037395
93381
290537
17806982

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.