СПС: Припреме социјалиста за 10. Конгрес

Социјалисти Пчињског округа одржали су редовну седницу у склопу припрема за 10. Конгрес партије. Седници су присуствовали скоро сви представници општинских и градског одбора, чланови Главног одбора, чланица Извршног одбора Главног одбора партије Александра Поповић, члан Председништва Зоран Антић и потпредседник партије Новица Тончев. Након седнице издато је саопштење за јавност у коме се, између осталог, потенцира да се убудуће више пажње посвети социјалном амбијенту у коме се налази привреда округа и егзистенцијалним проблемима грађана.

Узимајући у обзир веома тешку економску ситуацију у којој се налазе сви грађани, па и чланови партије, њене присталице и симпатизери, социјалисти југа Србије апеловали су да се у даљем раду, више пажње посвети социјалном амбијенту у коме се налази привреда округа и егзистенцијалним проблемима грађана.

Потребно је израдити политичку платформу  која би на свеобухватан начин резимирала текућу проблематику и у својим одредбама предвидела одређена решења и дала одговоре на новонасталу економску и политичку ситуацију, која у овом моменту свакако јесте велики изазов за Пчињске социјалисте, стоји у саопштењу.

У склопу припрема за одржавање 10. Конгреса, прецизно су анализиране све одлуке органа партије које регулишу начин, процес и методе одвијања изборног процеса у партији, динамику одржавања састанака у месним, општинским и градској организацији СПС-а, утврђени су правци деловања и договорене конкретне активности у наредном периоду.

Недвосмислена је огромна подршка социјалиста Пчињског округа и поверење које ужива председник СПС-а Ивица Дачић и његова политика, као и ангажман свих функционера СПС у Влади Србије.

Због важног стратешког значаја који округ заузима, његовог веома комплексног политичког састава, мултинационалног и мултиконфесионог карактера, неопходно је веће присуство на терену највиших партијских функционера, који би били подршка активистима СПС-а у спровођењу идеја, програма и циљева партије, стоји у саопштењу Окружног одбора СПС-а.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 23 октобар 2018 10:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter