ГВ: Све ближи новом Статуту града

Врањски већници донели су низ закључака на данашњој 142. седници Већа, а у вези Статута града, Предшколске установе и Службе зоохигијене. Разматрали су и Декларацију о борби против свих облика трговине људима.

Извештај о раду, план рада за наредну годину, припремљеност Предшколске установе ‘’Наше дете’’, биле су тачке  којима су се бавили већници и које су усвојили. Већ дуго најављиван Нацрт одлуке о измени Статута града Врања, усвојили су већници и упутили Скупштини на одлучивање.

Више пута смо причали о новом Статуту и да смо у обавези да га ускладимо са Законом о локалној самоуправи. Одржана је јавна расправа 10. и 11. октобра у Врању и Врањској Бањи. Након тога је урађен Нацрт Статута, које је Веће данас усвојило, рекла је Зорица Јовић, градска већница.

Измене су већ познате јавности. Град мора да има две Градске општине, 9 већника и 3 помоћника градоначелника.

Због природног одлива у Градској управи усвојен је и правилник о изменама и допунама правилника о систематизацији радних места. Остао је исти број, хиљаду 199 запослених.

Декларациjа о борби против свих облика трговине људима, као и Нацрт одлуке  о организовању зоохигиjенске службе, такође су добили зелено светло Већа.

Правни основ је у одредбама Закона о комуналној делатности. Локална самоуправа је у обавези да има овакву службу и ти послови ће бити додељени Комраду.

Усвојени су и Извештаj о спроведеноj манифестациjи „Златни пуж 2018.’’, као и предлог о формирању Радне групе за утврђивање економске цене програма васпитања и образовања у Предшколскоj установи „Наше дете’’.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 29 октобар 2018 14:38

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter