A+ A A-

Стрип као наставни метод

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Када се ради оно што се воли, онда као да се ништа не ради. Ова изрека дословно се може применити на једног учитеља који своју љубав према стрипу преноси на своје ђаке. Резултати су фантастични, јер се наставне јединице брзо усвајају, а деца кроз игру уче о важним стварима. Миомир Мидеј Дејановић користи стрип као метод у настави.

Миомир МиДеј Дејановић, учитељ ОШ „Светозар Марковић“ најбољи је едукатор у Србији, добитник је бројних награда и признања за унапређивање наставе и развој ученичких и наставничких компетенција. Своју љубав према стрипу, Дејановић је пренео на ђаке, па су наставне јединице савладаване кроз цртање стрипа. Као резултат тога настала је књига „Да ти нацртам“. То је збирка едукативних стрипова коју  је Дејановић направио са својим ученицима. Овај нови метод рада показао се као веома ефикасан :

"Ђаци врло радо то прихватају. То је налик игри забави, а у ствари на врло ефектан начин кроз спој цртежа и слика стрип допире до ученика и преноси важне животне поруке. Стрип омогућава корелацију између различитих предмета. Рецимо ликовно и цртање,  српски језик  - читање и писање,  а стрип изражава слободу осећања, нешто што се не може рећи овако може цртежом. Цртеж је универзалан језик. А знамо из психологије да деца кроз цртеж изражавају своја осећања и мисли и на основу тога откривају своју личност.Оплеменити децу на забаван начин је циљ савремене наставе, да се нешто каже да изгледа као игра, а кроз то се остварују озбиљни наставно-образовни циљеви", каже Миомир МиДеј Дејановић, учитељ ОШ „Светозар Марковић“.

Као најбољи едукатор и добитник више признања и захвалница које су му доделиле компетентне комисије састављене од  људи које су у директној вези са просветом и радом у пракси, Дејановић има рецепт за успех и ђака и предавача.

„Реформа мора да крене из учионице. Не може министар да завири у сваку учионицу, свако двориште и да решава проблеме. Проблеме решава онај ко је најближи проблемима, а ми смо ти који се суочавамо са њима. Оно што можемо треба да урадимо и направимо помак у складу са могућностима и да свима буде боље“, додаје Миомир МиДеј Дејановић, учитељ ОШ „Светозар Марковић“. 

Дејановић је збирку стрипова „Да те нацртам“ поклонио ученицима, колегама, библиотекама врањских основних школа и Библиотеци „Бора Станковић“ . „Не желим да богатим себе, већ читаоце!“, каже Дејановић са надом да ће  у пракси учење уз игру постати навика.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 65 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17806969
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
351
6671
34073
17037395
93368
290537
17806969

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.