У току су избори за представнике националних савета националних мањина

Бирачка места на којима припадници националних мањина у Србији бирају представнике за националне савете националних мањина отворена су јутрос у 7:00 часова.

На територији града Врања гласа се на седам бирачких места, а право гласа има две хиљаде 923 бирача.  Гласање се врши у основној школи „Доситеј Обрадовић“, Народном универзитету у Врању, Комбинату „Цвеће“  и Основној школи „Предраг Девеџић“ у Врањској Бањи, школама у Павловцу и  Горњем Требешињу и месној заједници у Големом селу. У Врању ће за Савете националних мањина   гласати бирачи  ромске, бугарске и словеначке националне мањине. 

Реч је о трећим редовним изборима за 22 национална савета националних мањина, где непосредним изборима чланове у националним саветима бира 18 мањинских заједница у Србији, док четири мањинске заједнице – хрватска, црногорска, руска и македонска бирају представнике путем електронске скупштине. Право гласа укупно има 509 хиљада 315 бирача.   Републичка изборна комисија утврдила је 58 збирних изборних листа кандидата за чланове националних савета националних мањина. Гласа се на укупно 926 бирачких места.

Бирачка места отворена су до 20 сати, а коначни резултати избора биће објављени до 96 часова од завршетка гласања, после чега следи рок од 20 дана за конституисање и избор органа националних савета националних мањина. Изборе за чланове савета националних мањина,  поред  домаћих, прате и страни посматрачи, саопштено је из Министарства спољних послова.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дубници јабуке злата вредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/5XoGDGcttA via @tripplesworld
Повећан број пацијената са симптомима стомачног вируса - Радио Телевизија Врање https://t.co/3qblGTe84Y via @tripplesworld
Ступни ву на ступку - нова књига Милета Костића - Радио Телевизија Врање https://t.co/PGqkaCWNoR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter