Ко је крив, а ко ''прав''?

Претучен председник бирачког одбора у Врању

 

Последњу реч на тему туче на дан избора за представнике националних савета националних мањина даће надлежних органи. У овом тренутку знамо да је туче било, а ко је извукао дебљи крај показаће епилог ове приче.

Представници Градског одбора Народне странке сазвали су конференцију за новинаре како би јавност обавестили да су нападнути у близини њихових канцеларија, које се налазе поред самог бирачког  места број 2. Како су изнели у јавност, двојица њихових чланова, Ђорђе Ристић и Драган Павловић, прво су испровоцирани, а касније и нападнути од стране припадника Српске напредне странке, на челу са Божидаром Поповићем. Ђорђе Ристић и Драган Павловић нашли су се у близини бирачког места, јер, како кажу, нису знали да је у просторијама Народног универзитета гласано за представнике националних савета националних мањина, а да су у странку дошли како би завршили редовне обавезе.

''Ми нисмо никога тукли, ми смо пребијени у дворишту зграде Брод, у улици Кнеза Милоша 20, изван фамозног бирачког места. Пребијени смо мучки'', каже Ђорђе Ристић, ГрО Народне странке.

''Да су они који су жртве у ствари они који су насилници, а насилници треба да буду жртве. То је та недопустива замена теза која је манир владајућег режима. Ајмо да размењујемо аргументе'', рекао је Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке.

А своје аргументе износи и сам Поповић, иначе председник бирачког одбора на бирачком месту где се десио инцидент, са видним повредама руке и главе.

''Јуче је било гласање за националне мањине, имали смо неку паузу, изашли смо напоље. Двоје преко ограде псовали си и добацивали ''Цигани'', ''Маму вам .....'', цитирам, ''Зашто сте дошли, сутра ћете сви у новине да изађете'', нико их није дирао. Ја сам само скренуо пажњу преко ограде да не узнемиравају бираче и не псују и пошао сам по храну, код капије сам видео двојицу оборили су ме и више се ништа не сећам'', истиче Божидар Поповић, председник бирачког одбора.

Саопштењем се огласио и Душан Аритоновић, начелник Градске управе, који каже да руководство града најоштрије осуђује инцидент који се одиграо на бирачком месту.

''Ради се о томе да је нападнут председник бирачког одбора, на дан избора то је једнако нападу на председника Републичке изборне комисије. Поред тога што је то у противности са савременим цивилизацијским тековинама и правилима демократије то је у супротности са правилима понашања највиших политичких представника политичких странака и то је, напослетку и кривично дело, ометање спровођења Закона, тако да су против њих поднете кривичне пријаве'', закључује Душан Аритоновић, начелник Градске управе.

Коначну реч о томе ко је крив, а ко ''прав'' даће надлежни органи.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 05 новембар 2018 17:12

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

„Пантери” из Врања златни у Сплиту - Радио Телевизија Врање https://t.co/blcZlEbauh via @tripplesworld
Инсектима угрожен већ деградирани овогодишњи род кукуруза - Радио Телевизија Врање https://t.co/pAUudAeUes via @tripplesworld
Летњи атеље окупља десетак афирмисаних стваралаца и љубитеље сликарства - Радио Телевизија Врање https://t.co/VCN4xrGvka via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter