Нови топловод даје позитивне резултате

Изградња топловода од зграде некадашње Дирекције до Скупштине града завршена је у рекордном року. У току је припајање секундарне мреже на главни топловод и за сада се све одвија по плану, рекао је за нашу кућу директор Новог дома.

На главни топловод до сада су повезане зграде Скупштине града и Полицијске управе, укупне површине 5.000 метара квадратних као и зграда Пореске управе површине 1.300 квадратних метара. Било је неких непредвиђених околности које су делимично успориле радове, али су проблеми брзо превазиђени.

''Шефови котларница у згради Градске управе нас нису обавестили да су у претходном периоду имали проблем на топловоду који води до зграде Полицијске управе. То се показало када смо ставили систем под притиском. Брзо смо реаговали и проблем решили за неколико дана тако да смо пре 1. новембра почели са грејањем ових зграда. Нетачна је информација да грејања није било у том периоду. Неколико вертикала је било у функцији, а на појединим  је било недостатака, тако да смо морали да их отклонимо'', рекао је Горан Петровић, директор Новог дома.

Зграда Скупштине града ће преласком на систем грејања Новог дома имати уштеду од 7 и по милиона динара у односу на претходни период, каже Петровић и најављује да је следећи корак да се управа Предшколске установе ''Наше дете ''као и вртић ''Невен'' повежу на главни топловод.

''Након тога, зграду ''Народног музеја'' би требало да повежемо  на наш систем грејања. Уколико нам временске прилике дозволе повезаћемо у наредном периоду и школу''Вук Караџић''.  У преговорима смо и са управником Затвора. Радићемо док год нам временски услови то дозволе. Све оно што не успемо да урадимо током ових топлих дана, наставићемо на пролеће'', додао је Петровић.

Петровић је задовољан реакцијама нових корисника услуга и наглашава да се сви радови изводе уз неопходну грађевинску дозволу која је добијена  на време. Није било пропуста приликом изградње топловода,  шеталиште је врло брзо враћено у првобитно стање тако да су грађани   могли  нормално да се крећу и да функционишу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 08 новембар 2018 14:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Memorijal „Bakija Bakic” 2019. - Радио Телевизија Врање https://t.co/JBnJOAEnr9 via @tripplesworld
Летњи одмор уз добру књигу - Радио Телевизија Врање https://t.co/kjgWL5T2PO via @tripplesworld
Они који пале стрне усеве убудуће неће моћи да добију подстицаје из пољопривреде - Радио Телевизија Врање… https://t.co/xEF8IOAaFL
Follow RTV Vranje on Twitter