Јовићева: Успешни студенти имају право жалбе. Рок тече.

Локална самоуправа је прошле године први пут почела са награђивањем најбољих студената са територије града Врања. Ове године пријавио се далеко већи број младих са високим просеком.

Ове године за новчану награду Града пријавило се 60 студената. Комисија је већ одредила ранг листу од 30 најбољих студената са минималним просеком 9,25 рекла је гостујући у Јутарњем програму већница Зорица Јовић. Међутим, ове године заинтересованост је велика тако да ће  сви они студенти који нису ушли у ужи избор моћи да уложе жалбу.

''Комисија која је формирана од стране Градског већа је разматрала све пријаве и дат је предлог ранг листе студената који би били награђени. Дат је и рок од осам дана да сви они студенти који нису ушли у ужи круг, могу да уложе приговор или жалбу. Одлука Градског већа је јасна. Уколико жалбе буду основане, може доћи до померања ранг листе, уколико је дошло до превида од стране Комисије. Студенти једино неће имати право на допуну документације'', каже Зорица Јовић, градска већница.

Са овом праксом награђивања најбољих студената наставиће се и убудуће и већ се размишља о томе да новчани износ буде већи.

''Град Врање овим жели да покаже да води рачуна о младим људима и да мисли на њих. Жеља нам је да улажемо у младе људе и њихово образовање јер то је највећа инвестиција, како би се сутрадан по завршетку студија они вратили у свој град и ту засновали радни однос'', појашњава Зорица Јовић, градска већница.

Јовићева наглашава да су у трци за награду од 20.000 динара редовни студенти високошколске установе, затим студенти од треће до шесте године основних академских или струковних студија и студенти мастер студија.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 09 новембар 2018 13:11

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Само лети, петком и суботом музика до један иза поноћи - Радио Телевизија Врање https://t.co/GosqNsI9Dk via @tripplesworld
Књижевна радионица за средњошколце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7YwZ7I3rdh via @tripplesworld
Песник Горан Тадић приредио хуманитарно и вече љубавне поезије у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/iagG6fw7jc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter