Водовод значајно обновио возни парк

Врањски Водовод је за само годину и по дана значајно обновио возни парк са четири специјална и три теренска возила. Укупна вредност је преко 240 хиљада евра, од чега је Водовод уложио 50 хиљада евра, а остало је донација КФВ-е банке. Возила са којима је Водовод располагао била су просечне старости између 20 и 30 година.

Оваква је данас слика возног парка врањског Водовода. Набављено је седам нових возила, 4 специјална  и 3 теренска.  

"У Првом налету смо набавили нове машине- кејс, нови камион за превоз материјала и камион за превоз материјала и радничке опреме. Сада у другом делу набавке, пре месец дана уложили смо око 40 хиљада евра у набавку теренских возила за наше посаде на брани Првонек, за посаду на Кумаревској чуки, то је фабрика за пречишћавање отпадне воде и за инжењере који ће на пролеће имати велики обим радова, с обзиорм да ће кренути са изградњом Фабрике за пречишћавање отпадних вода", каже директор Водовода Горан Ђорђевић.

За само годину и по дана значајно је обновљен возни парк. Био је ово последњи тренутак за обнову, јер многа возила више не могу да прођу технички преглед.

Голим оком се може видети да су ови аутомобили у заиста лошем стању. Просечна старост возила која су користили запослени је између 20 и 30 година и са таквим аутомобилима одлазили на терен.

Драган Стојковић, радник механизације је један од оних који је возио ова стара возила и каже да је било проблема.

"Возио сам и ја и колеге, и нисмо се надали да ћемо за кратко време да обновимо возни парк и баш ми је драго што идемо напред. А било је проблема, гурали смо ручно сви, само да дођемо до циља и завршимо посао", каже Стојковић.

Затекли смо запослене који немају чиме да оду на интервенцију, истиче директор Ђорђевић. Зато смо и набавили возила, а то планирамо да радимо и у наредној години.

"Планирамо да набавимо канала џет, имамо већ један, најасвременији, вероватно ћемо набавити још један и то ћемо добити преко донације од КФВ-е банке. Та машина је вредна око 170 хиљада евра. Мала возила за превоз радника и за грађевинску оперативу ће бити следеће године предмет тендера и рачунамо да ћемо на крају следеће године стопроцентно обновити возни парк", најављује Ђорђевић.

Ово је значајно не само за наше предузеће, већ за све грађане, за брзе интервенције и реаговање у случајевима временских непогода, каже Ђорђевић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 06 децембар 2018 16:19

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дубници јабуке злата вредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/5XoGDGcttA via @tripplesworld
Повећан број пацијената са симптомима стомачног вируса - Радио Телевизија Врање https://t.co/3qblGTe84Y via @tripplesworld
Ступни ву на ступку - нова књига Милета Костића - Радио Телевизија Врање https://t.co/PGqkaCWNoR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter