Антидот: Напади на Телеком Србија штите интересе конкурентске компаније SBB

Иза вишемесечних напада на Телеком Србију крије се повезана мрежа медија, организација и појединаца, који штите интересе конкурентске компаније СББ, на чијем су челу Шолак и Ђилас, а са циљем, пре свега, промене власти у Србији, кажу у Антидоту.

Иза вишемесечних напада на Телеком Србију крије се повезана мрежа медија, организација и појединаца, који штите интересе конкурентске компаније СББ, на чијем су челу Шолак и Ђилас, а са циљем, пре свега, промене власти у Србији, казу у Антидоту

Медијска мрежа Антидот објавила је први део истраживања о позадини вишемесечних напада на компанију “Телеком Србија”, иза којих се, према њиховим налазима и подацима, крије интересно повезана мрежа медија, организација и појединаца, који штите интересе конкурентске компаније СББ, на чијем су челу Драган Шолак и Драган Ðилас, а са циљем, пре свега,промене власти у Србији.

Kако је саопштено из Антидота, у првом делу истраживања, који су радили новинари и сарадници те мреже из Србије, Словеније, Црне Горе, Хрвтаске и БиХ, детаљно се показује како је локални продавац видео касета из Kрагујевца, постао најмоћнији и најбогатији медијско-телекомуникациони тајкун у овом делу Европе и да ли и какве везе постоје између Драгана Шолака и смењеног председника Демократске странке Драгана Ђиласа.

У досијеу “Американ дрим на шумадијски начин”, објашњава се и зашто су напади на Телеком кренули чак два месеца пре аквизиције кабловског оператера Kоперникус и то управо са кабловске ТВ Н1, која је такође у власништву Драгана Шолака и блиска Драгану Ђиласу.

Kампања против Телекома, која је кренула са Н1, проширена је уз помоћ про-опозиционих медијских центара које контролишу Шолак и Ђилас и траје до данас, са очигледним циљем да се највећој телекомуникационој компанији у држави нанесе штета и обори вредност, како би постала лак плен и била финансијски уништена, наводи Антидот, .

Из тих разлога, актери кампање, лидери опозиционих странака, тзв. експерти, неколико „антидржавних медија“, те појединци и странке које их подржавају, попут Демократске странке, Савеза за Србију, Нове странке, Независног друштва новинара Војводине (НДНВ), и многих других, недељама уназад свесно шире лажи о процентима, броју корисника оператера, износе тврдње да је намера Телекома да успостави монопол и поред чињеница које су добро знали, а до којих је дошао Истраживачки тим Антидота, да Телеком на тржишту Србије учествује са свега 15 одсто, док СББ већ има преко 55 процената тржишта.

Штитећи интересе приватног монополисте, учесници у кампањи против Телекома, игнорисали су битне економске показатеље који говоре да је куповина Kоперникуса пословна одлука којом Телеком покушава да спречи успостављање монопола приватног конгломерата, чији циљеви иду много даље од саме елиминације Телекома са тржишта.

Лицитирајући тржишном ценом Kоперникуса, критичари одлуке о аквизицји прећутали су чињеницу да је пре три године Kоперникус већ купио интернационални пољски фонд Абрис по цени од 100 милиона еура, са дупло мање корисника и без дигитализације система која је у међувремену урађена, као што прећуткују чињеницу да је 2013. године фонд KKР купио СББ за милијарду евра, да би ту компанију 2018. године продали чак за 2,6 милијарде евра, где је цена по кориснику виша него код Kоперникуса.

У истраживању, објављеном на сајту мреже Антидот, описано је каква је улога Џорџа Сороша и бившег директора ЦИА Дејвида Петреуса у остварењу “америчког сна” шумадијског бизнисмена, ко је омогућио да се мрежа шири нелегалним постављањем каблова, о испреплетаној мрежи корупције са локалним самоуправама у време владавине Демократске странке, а којом је СББ постао доминантан кабловски оператер, зашто је пословно ширење спојио са политиком, формирајући стратешко партнерство са Драганом Ђиласом, те да ли је циљ био не само елиминација преостале конкуренције на тржишту, већ пре свега промена политичке власти у Србији и успостављање апсолутног монопола у једној од најпрофитабилнијих и најбрже растућих привредних грана.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 06 децембар 2018 22:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дубници јабуке злата вредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/5XoGDGcttA via @tripplesworld
Повећан број пацијената са симптомима стомачног вируса - Радио Телевизија Врање https://t.co/3qblGTe84Y via @tripplesworld
Ступни ву на ступку - нова књига Милета Костића - Радио Телевизија Врање https://t.co/PGqkaCWNoR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter