A+ A A-

Друштво

Вест да је Планинарски дом на Бесној Кобили затворен у јеку скијашке сезоне, изненадила је бројне љубитеље ове планинске лепотице. Који су разлози за такво стање и шта ће бити са уговореним аранжманима питали смо директора Туристичке организације Врање која би након ликвидације ЈП „Скијалишта Бесна Кобила“ требало да преузме бригу о планинарском дому.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Србија је данас на Међувладиној конференцији са ЕУ отворила два нова поглавља у приступним преговорима са ЕУ - 20, о предузетништву и индустријској политици, и 26, о култури и образовању.
На истом састанку, како сазнаје Танјуг, одмах је привремено затворено поглавље 26, јер у области образовања и културе не постоје зајднички ЕУ критеријуми неопходни за усклађивање, а самим тим ни мерила за затварање поглавља.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Православни верници почињу пост који траје до највећег хришћанског празника – Ускрса. Српска православна црква, која поштује јулијански календар, али и друге хришћанске цркве које поштују нови, грегоријански календар, ове године Ускрс славе 16. априла. Ускршњи пост или Велики пост сматра се најстрожим у хришћанству. Увек почиње понедељком и траје седам недеља. Oвај први понедељак зове се и Чисти, а цела прва недеља је Чиста недеља, у којој се сва јела кувају на води.

Пост подразумева уздржавање од мрсне хране, али сам тај подвиг, како се истиче, није довољан ако га не прате и уздржавање од рђавих мисли, жеља и дела, праштање, покајање, молитве и чињење добрих дела. Основни циљ поста јесте очишћење душе и тела од телесних и душевних страсти, и прослављење Бога.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Након хладних дана и снега у скоро свим деловима града појавиле су се ударне рупе. Радници јавног предузећа „Водовод“, поред редовних интервенција, ових дана радили су на крпљењу истих у улици Бора Станковић.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Беле покладе, у народу познатије као Проћке, претходе данима великог поста. Наиме, верује се да данас треба опростити свађе и увреде и без греха и дуга ући у Ускршњи пост.

На данашњи дан зетови обилазе тазбину и кумове и траже опроштај или "проћку" , уколико су се замерили. Том приликом домаћин слузи богату трпезу на белој масти, стога и назив Беле покладе или Проћке. Весеље и гозба трају до поноћи када наступа пост.

Паљење ватре коју деца прескачу симболизује јачање култа светлости, топлине и плодности, након дуге, мрачне и неплодне зиме. Победу свела над тамом, победу добра а пораз зла.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Курсна листа

Коментари

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 110 гостију

Број посета

10879150
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
4081
19941
24022
10070098
338002
422091
10879150

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.