A+ A A-

Друштво

Кажу да прави домаћин у Врању, у пролеће размишља о куповини огрева, док остали углавном затварају финансијску конструкцију за летовање, а ујесен о летовању за наредну годину.

Има ту истине јер сада је и најповољнија цена кад је у питању огревно дрво. На пијаци у Врању варира у распону од 3.500 до 4.500 динара по метру просторном, у зависности од тога да ли су у питању букова или храстова дрва и наравно од квалитета. У јесен и током зиме цена зна да буде већа и преко 1.000 динара.

Статистика говори да просечној српској породици која се греје на дрва треба око 10 кубика. Иначе, дрво које се суши током лета има и најбољу калоријску вредност, тако да је и у том смислу прави тренутак за куповину.

Размислите... Мада за све оне који су финансијски у могућности не би требало да се двоуме.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Познато је да Србија већ годинама уназад има проблем ниског природног прираштаја. Министарка без портфеља задужена за демографску и популациону политику Славица Ђукић Дејановић је у медијима  изнела податак да је јaнуара и фебруара рођено 1.100 беба, што је више него прошле године у том периоду, и то је охрабрујући податак. У циљу повећања природног прираштаја она је најавила да ће држава реализовати програм који ће стимулативно деловати на будуће родитеље.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Данас истиче рок за продају фарме „Живинопродукт“ у Врањској Бањи, која је у стечају. До сада нико није откупио документацију за продају.

Како сазнајемо постоје две фирме заинтересоване за куповину ове  фирме, али до овог тренутка још увек нису успеле да прибаве банкарске гаранције и појаве се као купци.

Продаја „Живинопродукта“  као стечајног дужника обухвата индустријске објекте, фарму и удео од 100 одсто у „Хиброфарм“ доо у стечају.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Градоначелник Врање др Слободан Миленковић, присуствовао је 6. седници Председништва Сталне конференције градова и општина, на којој је генерални секретар Ђорђе Станичић, представио извештај о раду ове асоцијације.

На седници је било речи о новинама које доноси Закон о општем управном поступку и новом пројекту за реформу пореза на имовину, чија примена почиње 1. јуна. Представљен је и програм „Exchange 5”, у оквиру кога ће локалним администрацијама бити пружена подршка у процесу пописа имовине и израде програмског буџета.

Овој седници присуствовао је и члан градског веће Александар Јањић.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Привредна комора Србије организује обуке за професионалне управнике зграда. Убудуће ће према Закону о становању, донетом прошле године, стамбене зграде имати професионалне лиценциране  управнике.

На конкурс, који је у току, могу да се јаве агенције, привредни субјекти и предузетници који имају макар једног запосленог. Управнике ће плаћати станари зграда, а они ће бринути о стању стамбених објеката.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Коментари

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 200 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

12072185
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
17001
19694
116606
11130807
482223
355210
12072185

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.