A+ A A-

Друштво

Пре око месец дана око куће породице Горчић из Големог Села почела је да пуца земља. Убрзо је и сама кућа кренула да се раздваја и да пуцају зидови. Кућа је буквално почела да тоне у земљу. Надлежни су обишли терен и одмах препоручили породици да се хитно исели из породичног дома. Породица се уселила у стару помоћну кућу у комшилуку. Горчићи су кућу и покућство, имање и стоку стицали претходних 38 година, а њихов труд преко ноћи ''појешће земља''. Они су привремено смештени код комшија, али мораће да пронађу дугорочније решење.

Неки ово доводе у везу са угашеним вулканом Облик који се налази у близини, а многи сумњају да је реч о клизишту, с обзиром да земља не пуца даље и да су околне старије куће нетакнуте, већ се само на овој локацији земља ''отвара''.

 

Сличан случај пријавили су и мештани Горње Махале у селу Врбово, које припада општини Владичин Хан. Наиме, део брда се одронио и кренуо према породичној кући, те се домаћини боје да ће им брдо буквално ''поклопити кућу''.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Делегација из Врања кренула је у обилазак Спомен собе у Нишу. Спомен собу посетиће пуковник Слободан Стопа, командант 4. бригаде Копнене војске са припадницима војске, затим градоначелник, др Слободан Миленковић и најуже руководство града, као и удружења и представници јавних и приватних установа. Ово је друга организована посета из Врања.

Спомен соба у Нишу отворена је почетком ове године уз несебично залагање генерала Милосава Симовића. Музеј и спомен соба имају 11 хиљада фотографија, 1.350 текстова, 250 застава, грбова, амблема и ознака, 290 војних карата и 362 комада наоружања.

У Спомен соби која је отворена у Команди копнене војске налазе се имена и презимена преко 16 хиљада погинулих војника, полицајаца и грађана Ниша од балканских ратова до оружаних сукоба у СФРЈ, НАТО агресији и Копненој зони безбедности.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У оквиру текућег одржавања градских саобраћаjница, интензивно се већ две недеље ради на санациjи ударних рупа. До сада су завршени радови у Косовскоj, затим Симе Погачаревића, Виктора Бубња, Иве Андрића, Таковскоj, Радничкоj, Jована Jанковића Лунге, Саве Ковачевића и Краља Милана. Према утврђеном плану, данас ће бити изведени припремни радови за крпљење jош неколико саобраћаjница у граду. Реч jе о улицама Цара Душана, Народног Хероjа, Матиjе Гупца, Сутjескиноj, Карађорђевоj, Иве Лоле Рибара и Каjмакчаланскоj. Извођач радова jе предузеће ,,Саба Белча”, а инвеститор Град Врање. Надзор спроводи JП ,,Водовод".

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Паркинг сервис обележио је нова паркинг места у краку улице Цара Душана, на основу постојећег пројекта. Како би се уредио мирујући и саобраћај уопште Паркинг сервис ће у сарадњи са Техничком школом од понедељка почети акцију поделе флајера о упутствима за правилно паркирање. Највећи разлог за ову акцију је застој до којег долази у главној улици. Након поделе флајера и упозорења, спроводиће се ригорозније мере.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Слабо интересовање на подручју Пчињског округа за обуку за професионалне управнике зграда, могло би скупо да кошта грађане. Управници из других градова или професионалне агенције су далеко скупље.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 68 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

15941047
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
5544
7941
50193
15134141
186561
308909
15941047

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.