Друштво

Друштво

Врањанци су синоћ на Тргу Станише Стошића ушли у прве минуте Православне нове године уз локалног музичара Ђолета Поповића и чувени трубачки оркестар Екрема Мамутовића. Локална самоуправа је ове године обезбедила музички део програма, без традиционалног куваног вина и ракије.

Врање је једини град у Пчињском округу, који је поред Сурдулице имао организовани дочек Православне нове године. Ове године су организатори Туристичка организација и Град одлучили да дају примат локалним извођачима.

Одзив људи није био тако лош узевши у обзир хладноћу и да је данас први радни дан у недељи. Уз познате звуке поп и народне музике, у интерпретацији младог Врањанца Ђолета Поповића и пратњи локалних музичара, загрејала се и атмосфера.

„Мени је феноменално обзиром на то да певам у свом граду. Певао сам на разним бинама, у разним градовима, ово је први пут на нашем терену и много сам срећан због тога. Мислио сам да нико неће да дође и драго ми је да су нас суграђани подржали. Свима желим да имају пуно мира и среће, а све остало ће доћи само“, каже Ђорђе Поповић.

Пола сата пре поноћи на бину је изашао најнаграђиванији оркестар у овом крају, оркестар Бакије Бакића који води Екрем Мамутовић.

Уз жеље и честитке, Врањанци су заједно дочекали Православну нову, у коју их је увео звук трубе, који је могао да се чује и након поноћи.

Иако је ово био скроман дочек Нове године, чинило се да су људи задовољни што Град не одустаје од традиције организованог дочека, и да температура од -5 степени никоме није сметала.

 

Последњи пут измењено понедељак, 14 јануар 2019 15:56

Роми широм света данас обележавају Василицу, један од највећих празника, којим почиње годишњи циклус народних обичаја Рома. На празничној трпези је искључиво живина, која по традицији, породицама треба да донесе срећнију и берићетнију годину. Василица је највећи ромски празник после Ђурђевдана.

Према званичним подацима, на територији града Врања живи око пет хиљада Рома. Град Врање издвојио је средства како би ромска заједница обележила овај празник.

 

У току је  152. седница Градског већа. Чланови Већа разматраће, између осталог, Нацрт Одлуке о обављању комуналне делатности обезбеђивања jавног осветљења на териториjи града Врања, Нацрт Одлуке о допуни Одлуке о комуналним делатностима на териториjи града Врања, Нацрт Одлуке о располагању становима у jавноj своjини града Врања, Нацрт Одлуке о мрежи jавних основних школа на териториjи града Врања, Нацрт Одлуке о материjалноj подршци за новорођену децу у 2019. години, Нацрт Одлуке о програму уређивања грађевинског земљишта за 2019. годину, као и Предлог градоначелника др Слободана Миленковића за пренос новчаних средстава на наменски рачун за децу и омладину оболелу од малигнитета и других ретких болести.

 

Последњи пут измењено понедељак, 14 јануар 2019 09:52

Институту за нуклеарне науке „Винча“ Градска управа понудила је израду пројектне документације за ресанацију Александровачког језера. Процењена вредност јавне набавке је 9 и по милиона динара. Понуда важи 90 дана, а рок за завршетак посла је 13 месеци од дана увођења понуђача у посао. Гарантни рок за квалитет извршене услуге износи 24 месеца од дана завршетка пружене услуге.

Понуда Института „Винча“ била је једина на расписаном јавном позиву за израду пројектне документације за ресанацију Александровачког језера.

 

Врањанци су синоћ дочекали Српску Нову годину на Тргу уз познате поп хитове и звуке труба.

С обзиром на температуру у минусу, многи Врањанци изашли су напоље да се друже са својим суграђанима, и изгледало је као да хладноћа никоме не смета.

 

Последњи пут измењено понедељак, 14 јануар 2019 09:43

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Јединствена Србија предлаже бесплатан превоз за грађане Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/IiV4pve4nE via @tripplesworld
Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter