A+ A A-

Друштво

Ко коси, а ко воду носи, био би назив ове приче. Ако сте мислили да тиме што плаћате закуп за гаражни простор, ништа друго не треба да вас интересују, добро прочитајте уговор. Паркинг сервис је још једном очистио свих 365 гаража којима управљају али је то последњи пут.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Након јучерашње поплавe околине и објеката око Градске реке, данас се санирају последице. Екипе „Водовода“ и „Комрада“ и њихова механизација су ангажоване на чишћењу великих наноса блата и песка и нормализовању приступа кућама. Комунална полиција је по налогу Штаба за ванредне ситуације обишла све локације и угрожене куће. Већ од јутрос су на терену екипе Завода за јавно здравље Врање.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Након jучерашњег невремена и буjичног налета Врањске реке, сви мостови на Врањскоj реци су претрпели штету, као и корито дуж целог тока. Неопходно jе чишћење реке од наноса и хитна санациjа бетонских плоча кинете реке. Заменик градоначелника Ненад Антић каже да је Министарство пољопривреде обећало помоћ, а Завод „Висан“ из Земуна понудио услуге дезинфекциjе, дезинсекциjе и дератизациjе, без накнаде. Штету у пољаничким селима и у кориту Ветернице санираће екипе „Србиjа вода“. Према последњим подацима, ниво воде jе знатно опао на целом току Врањске реке. Међутим, оштећења коjа захтеваjу хитну санациjу примећена су и на Белом мосту, код Мачкине чесме, у Немањиноj улици и у приватноj кући у улици Ђуре Jакшића. Процену стања на обjектима радиће Комисиjа за процену штете, коjа ће бити формирана на наредноj седници Градског већа.

*

Снажна бујица јуче је носила гомилу грана, пластичне амбалаже и разног отпада што је узроковало зачепљење речног корита и изливање воде градске реке. Житељи околних кућа не памте да је икада оволика количина воде и блата била у кориту реке у таквом обиму. Према подацима Метеоролошке станице у Врању, за пола сата пљуска који је узроковао плављење речишта пало је скоро 12 литара кише.

*

На састанку Штаба за ванредне ситуације закључено је да нема разлога за проглашење ванредне ситуације. Формирани су тимови за праћење водостаја и тока Врањске реке као и за праћење стања на мостовима који су били под налетима бујице. По оцени штаба ситуација се стабилизује. Све надлежне службе су у приправности. Екипе Водовода раде на рашчишћавању корита како би се уклонили чепови који су делимично проузроковали изливање Врањске реке. 

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Нема разлога за проглашење ванредне ситуације закључено је на састанку Штаба за ванредне ситуације. На састанку  су разматрани извештаји са терена након штете која је причињена изливањем Врањске реке на више локација дуж  њеног корита. Утврђене су најкритичније тачке и направљен план превентивног деловања у наредним сатима. Формирани су тимови за праћење водостаја  и тока Врањске реке у наредних 12 сати, за праћење стања на мостовима који су били под налетима бујице и тим који ће обилазити домаћинства која су погођена поплавним таласом.  По оцени штаба ситуација се стабилизује. Све надлежне службе су у приправности.  Екипе водовода раде на рашчишћавању, корита како би се уклонили чепови који су делимично проузроковали изливање Врањске реке.  Из штаба апелују на грађане да не прилазе кориту реке ради фотографисања , а  највећа је опасност по децу која су примећена да силазе близу бујице.  Све надлежне службе су приправне и организована су стална дежурства.

 

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

После кратке али јаке кише која је захватила Врање у поподневним сатима, дошло је до изливања Врањске реке из речног корита на неколико локација. Снажна бујица носила је све пред собом, а неколико кућа је поплављено и причињена је материјална штета. Најкритичније је било  код Белог моста, Мачкине чесме и у близини старог базена Делфин.  Снажна бујица носила је гомилу грана, пластичне амбалаже и разног отпада што је узроковало зачепљење речног корита и изливање воде. градске реке, у овом тренутку. Полиција је зауставила саобраћај на  Бујковском  мосту. Житељи околних кућа не памте да је икада оволика количина воде и блата била у кориту реке у таквом обиму.  Реаговале су и екипе хитне помоћи. Најкритичније тачке обишли су начелник градске управе Душан Аритоновић, начелник комуналне полиције Ивица Ташковић, помоћници градоначелника  Александар Томић и Саша Пешић, представници инспекцијских служби, ватрогасци и полиција.  Према подацима Метеоролошке станице у Врању, за пола сата пљуска који је узроковао плављење речишта пало је скоро  12  литара кише.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 152 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16973449
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
174
9984
57212
16164611
152480
279764
16973449

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.