A+ A A-

Друштво

Судије Зорица Стојичић и Милена Стојевић, изабране су за судије Вишег суда у Врању. Ову одлуку донео је Високи савет судства. Новоизабране судије су претходно судијску функцију вршиле у Основном суду, а од данас, након свечане седнице свих судија Вишег суда, оне ступају на функције судија Вишег суда у Врању.

 

 

 

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

БДП-е већи је од планираног, рекла је данас премијерка Ана Брнабић. Раст БДП-а у другом кварталу ове године износиће 4,4 посто, а планиран је био раст од 3,6 одсто. У Првом кварталу био је између 4,6 и 4,7, и са овим у другом, укупан економски раст у првој половини године је 4,5 одсто, што је далеко више од предвиђеног, казала је премијерка ‘’Идемо на јесен на укидање Закона о привременом смањењу пензија, тако да ће повећање пензија бити већ од октобра или новембра, навела је она. Додала је и да очекује још једно повећање плата у јавном сектору. У последња два месеца интензивно се ради на коначном уређењу система плата, које је одлагано, како бисмо од јануара наредне године имали платне разреде у јавном сектору, објашњава премијерка.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Већа укљученост грађана у решавање важних питања као и већа ефикасност локалне самоуправе,  смисао је   измена и допуна у  Закону  о локалној самоуправи  које су ступиле на снагу 28 јула. И у Врању ће бити промена, а пре свега у броју  локалних функционера.  Предвиђена су и већа овлашћења грађана да покрећу иницијативу за решавање важних питања.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Почела је подела пензионерских картица, којима се на најбезбеднији начин доказује статус пензионера. Осим тога, она је пут за многе погодности и попусте, без могућности злоупотребе података, коју са собом носи пензиони чек.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

За првих шест месеци ове године, према званичним подацима идентификовано је 28 жртава трговине људима у нашој земљи. Подаци говоре да се на годишњем нивоу  препозна око 50 жртава трговине људима у систему социјалне заштите, али и да је сива бројка жртава далеко већа. У 90 посто случајева ради се о нашим држављанима. Искорењивање такозваног модерног ропства у виду трговине људима, експлоатације нарочито жена и деце је истакнуто низом акција широм Србије, поводом Светског дана борбе против трговине људима, који се обележава пети пут, након што је установљен 2013. године.  

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 150 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16973447
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
172
9984
57210
16164611
152478
279764
16973447

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.