A+ A A-

Друштво

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода у августу треба очекивати лепше и стабилније време, са температурама које ће ићи до 35 степени. Претходна два месеца остаће упамћена по нестабилном и свежијем времену, тако да до сада практично и нисмо имали класично лето. Количина падавина у јуну била је нешто испод просека, међутим већи проблем је број кишних дана којих је било чак 20.

У јулу је, до данашњег дана пало око 42 литра, што је доста неуобичајено јер је овај месец познат као сушни са количином падавина до 30 литра. Средња температура је знатно испод просека за ово доба године,  каже Драгиша Станковић из Метеоролошке станице Врање.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Пензионери из Врања, Владичиног Хана, Сурдулице, Трговишта, Бујановца и Прешева од 30. јула моћи че да преузимају своје пензионерске картице, сваког радног дана од 8 до 15 часова, саопштавају из Републичког фонда пензијско - инвалидског осигурања. У истом термину, само 20 дана касније, од 20. августа своје картице ће моћи да преузимају и пензионери из Босилеграда.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У претходне три године на Конкурсима за суфинансирање медијских пројеката Министарства културе и информисања (МКИ) 25 пројеката, који су добили 15.632.000 динара из републичког буџета, нису правдани, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). УНС-у су учесници конкурса објашњавали да пројекти нису правдани МКИ-у због поплаве, селибе, гашењa редакције у тренутку када је требало да буду реализовани, као и недовољно новца који им је додељен на конкурсу.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Најдуже помрачење Месеца у овом веку почиње вечерас у 19 сати и 14 минута и трајаће све до суботе у 1 сат и 28 минута. Овај небески спектакл видеће се и из Србије. Тотално помрачење је од 21 сат и 30 минута до 23 и 13. Максимум је у 22 сата и 12 минута. Помрачење се дешава онда када се Месец, Сунце и Земља нађу на истој правој. Месец се помрачи када уђе у земљину сенку. Ова сенка има облик конуса пошто је светлосни извор Сунце, много веће од наше планете. Ово је друго помрачење Месеца ове године. Заштита није потребна тако да је, уколико је ведро, посматрање помрачења Месеца уживање.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) тражи од општине Бујановац али и од великих новинарских удружења НУНС-а и НДНВ-а да објасне: како и по ком критеријуму је Комисија за суфинансирање производње медијског садржаја од јавног интереса у овој општини састављена, уважавајући аспект стручности кандидата и кредибилност организација које представљају, као и по којим критеријумима је расподељен новац грађана Бујановца за суфинансирање медијских садржаја?

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 172 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16973476
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
201
9984
57239
16164611
152507
279764
16973476

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.