A+ A A-

Друштво

На данашњи дан 1999.године у Врању током НАТО агресије бомбардоване су куће у непосредној близини аутобуске станице. Тада су погинула два, а тешко је рањено 15 лица. Тога дана бомбардоване су касарне „1300 каплара“ и „Сима Погачаревић“. За 78 дана НАТО бомбардовања у седам општина Пчињског округа било је 62 жртве од којих је 34 цивила. На 78 различитих циљева НАТО бомбардери су испалили хиљаду 100 пројектила. На подручје Пчињског округа први пројектили сручили су се 25. Марта. Мета напада било је подручје Кукавице, шире подручје Прохора Пчињског и северно од Бујановца. Прве бомбе на Врање и околину пале су 30. марта.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Како је и најављено комунални програм за ову годину реализоваће се сходно парама које се буду сливале у буџет града. Помоћ ће стићи са републичког нивоа у делу рехабилитације државних путева, а могуће и улице Боре Станковића. Планиран износ за комунални програм је близу 700 милиона динара и усвојен је на јучерашњој седници Скупштине.

 

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Сервисна информација стиже и из врањске Електродистрибуције. Они кажу да ће због радова на електроенергетским објектима, данас без струје остати насеље Горња Чаршија, односно улице Рифата Бурџевића, Девет Југовића, Пољаничка и друге. Планирано је да искључење траје у периоду од 9 до 13 часова.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Због радова на оспособљавању уличних вентила данас ће без воде бити становници Власинске улице. Из градског Водовода кажу да прекид у водоснабдевању трајати у периоду од 10 до 14 сати. 

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На јучерашњој 11. седници Скупштине града за заменика градоначелника изабран jе дипломирани правник  Ненад Антић. Од 55 присутних за Антића су гласала 52 одборника.

Дојучерашњи заменика градоначeлника Игор Андонов из СДС-а поднео је оставку.

*

Скупштина града донела jе одлуку о разрешењу досадашњег и избору новог вршиоца дужности директора JП ,,Нови дом" у Врању. Ову функциjу уместо Слободана Игњатовића из СДС-а  обављаће Горан Петровић из СНС-а.

*

Три одборника Јединствене Србије Милош Симић, Горан Стојановић и Драган Павловић, одлучили да напусте ову одборничку групу и да убудуће наступају као самостални одборници.

*

Усвоjени су и извештаjи о раду Центра за социjални рад, за развоj локалних услуга социjалне заштите, Позоришта, Библиотеке, Историjског архива, ШАФ-а, Регионалног центра за таленте, Народног универзитета, Туристичке организациjе и Спортске хале за прошлу годину, са финансиjским извештаjима.

*

О раду Градског већа извештај локалном парламенту  поднео jе градоначелник  Миленковић. Прошле године одржано је 60 седница Већа на коjима су разматрана 444 питања. Донета су 562 закључка, затим 26 одлука, 186 решења, 12 правилника и 6 програма.

*

Начелник Градске управе Душан Аритоновић образложио jе извештаj о раду Градске управе за прошлу годину, истичући да jе jедан од наjважниjих послова, попис нелегално изграђених обjеката, успешно окончан, и да jе на териториjи града Врања регистровано преко 13.000 обjеката. И оваj, као и извештаjи о раду Градског правобранилаштва и Градског штаба за ванредне ситуациjе су усвоjени.

*

Зелено светло добили су Програми изградње и уређења грађевинског земљишта у jавноj своjини за ову годину и подршке пољопривредне и политике руралног развоjа.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Коментари

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 165 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

11525855
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
962
15498
42327
10717494
291103
347474
11525855

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.