A+ A A-

Друштво

У филијали фонда ПИО у Врању, сутра ће бити одржани саветодавни дани са македонским пензијским осигурањем. Сви грађани који имају проблема са пензионим правима између Републике Србије и Републике Македоније, могу да се пријаве и добију адекватне информације. Саветодавни дан ће трајати од 9 до 17 часова.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Градски већници усвојили нацрт одлуке о плану детаљне регулације у насељу ''Смоница'' у Врањској Бањи. Донете су и одлуке о покретању поступка отуђења грађевинског земљишта из јавне својине града, усвојен је и захтев о амортизацији цена изградње водоводне мреже у селима Бресница и Ранутовац.

О додели средстава за финансирање и суфинансирање 23 пројекта из области екологије и заштите животне средине за 2017. годину, за шта је у буџету опредељено милион динара . Градско веће донело је  Решења о измени Решења о образовању Комисије  за процену штете на грађевинским објектима у приватној својини настале, као последица елементарне непогоде и већих несрећа. Већници су усвојили предлог Програма мера за повећање буџетских прихода града Врања. Усвојен је Правилник о допуни Правилника о мерилима и критеријумима за доделу новчаних средстава за помоћ деци и омладини до 26 година са територије града Врања оболелој од малигнитета и других тешких болести.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Значајни историјски датум и велики верски празник Видовдан, слава је удружења СУБНОР који ове године обележава 70 година рада и постојања. Чланоство је присуствовало литургији у Саборном храму Свете тројице где је пресечен славски колач.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Данас је Видовдан, дан који отвара очи. Иако је Српска православна црква Видовдан почела да обележава тек у 19 веку, овај празник има дубоку укорењену традицију у српском народу.

Још од Косовске битке наовамо не постоји много празника који имају већу симболику на нашем поднебљу. Видовдан је непокретан верски празник који празнује Српска православна црква. Значај Видовдана за српски народ проистиче из историјских догађаја који су везани за тај датум, а од свих је најзначајнији Косовски бој, погибија Кнеза Лазара, пропаст српског царства Међу Србима и свим Словенима веровало се да је Вид свевидеће божанство, па се Видовдан сматра и празником за очи, односно празником који отвара очи.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Председник Александар Вучић, посетио је данас штанд „Јумка“ на сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2017“ који је данас отворен у Београду.  Председник је погледао униформе, распитивао се о процесу производње и у разговору са руководством Јумка нагласио да ће заједно радити на развоју нових униформи. Штанд Јумка посетио је и министар војни, Зоран Ђорђевић, а сутра се очекује посета министра полиције Небојше Стефановића. Компанија Јумко производи униформе за Војску, Жандармерију и МУП Србије али и за војску неколико страних земаља. Сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2017“ биће отворен до 30 јуна.

Објављено у Друштво
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 222 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

12966905
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
12053
13570
102674
12059072
329950
497051
12966905

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.